Sterk Team Ecomaxx wordt eerste én tweede in Portugal

21-05-2019

Ecomaxx-rijders Mike Kras en Youri van 't Ende waren nog maar amper bijgekomen van het Europese weekend in Italië, of de volgende wedstrijd stond weer op het programma. Afgelopen weekend werden ze namelijk in het Portuguese Águeda verwacht voor de derde ronde van de EMX2T. Met het succes van Italië in het achterhoofd, kwam Team Ecomaxx vol goede moed ten strijde.

 

Dat de baan in Portugal beide Ecomaxx-rijders goed lag, bleek al snel op zaterdag. De snelste tijd was voor Van 't Ende in de vrije training. Kras pakte de pole position door de snelste tijd neer te zetten met de tijdtraining. De derde tijd was voor Van 't Ende.

 

De start van de eerste manche was er één om van te dromen voor Team Ecomaxx. Kras pakte de kopstart, op de voet gevolgd door Van 't Ende. De Ecomaxx-kleuren waren voorin dus in volle glorie aanwezig! Beide Ecomaxx-rijders waren sterk gedurende de gehele manche. Van 't Ende moest onderweg nog één rijder laten voorgaan, maar wist als derde afgevlagd te worden. Kras bleef gehele manche de te kloppen man en schreef daarmee de manchezege op zijn naam.

 

Ook de tweede manche verliep volgens het boekje voor Team Ecomaxx. Ditmaal was de kopstart voor Van 't Ende. Hij wist deze positie anderhalve ronde vast te houden en liet zijn teamgenoot Kras daarna passeren. Uiteindelijk kwam Van 't Ende als vierde over de eindstreep.  Kras wist wederom zijn koppositie vol te houden en werd ook hier als eerste afgevlagd.

 

Uiteindelijk kleurde het podium in Águeda voor twee derde groen met zwart! De algehele winnaar was Kras, dankzij zijn twee manchezeges. Inmiddels is ook de rode plaat in het bezit van Team Ecomaxx, want Kras heeft inmiddels de meeste punten behaald en staat bovenaan in het tussenklassement. Ook Van 't Ende had een primeur dit weekend. Hij stond voor het eerst op het Europese podium, want hij had voldoende punten behaald voor de tweede plaats. Al met al een topweekend voor het hele team!