Ecomaxx - Uitleg voor het vervoer van benzine

Blog - Headers - Vervoer

Zo vervoer je jouw benzine veilig

Je koopt je Ecomaxx producten altijd in jerrycans of vaten. Ga je deze zelf vervoeren? Dan gelden er regels voor het vervoer. Deze zijn vastgelegd in de Europese overeenkomst voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg: het ADR.

Meer weten over het ADR en het vervoer van benzine? Dat lees je op de website van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILENT) >

UN-kenmerk

Ecomaxx benzine heeft het UN-kenmerk (UN 1203). Dat betekent dat de jerrycans waar de benzine in zit moet voldoen aan de UN keur. Deze UN keur zorgt ervoor dat de jerrycan speciaal gemaakt en getest is voor het veilig vervoeren van benzine. Alle Ecomaxx jerrycans voldoen aan de UN eisen. Kunststof verpakkingen mogen bijvoorbeeld niet ouder zijn dan 5 jaar.

Hoeveel benzine mag je vervoeren?

 • Vervoer door particulieren
  Vervoer je Ecomaxx in de originele 5L- of 20L-jerrycans? Dan gelden er geen speciale regels. Zorg er wel voor dat er niks kan gaan lekken, controleer of de verpakking niet kan beschadigen en zorg dat de verpakking niet verschuift.

 • Vervoer door professionals (eigen gebruik)
  Gebruik je Ecomaxx in je eigen voertuigen of boten voor professionele toepassingen? Dan mag je tot 333 liter vervoeren zonder voorschriften. Zorg er wel voor dat er niks kan gaan lekken, controleer of de verpakking niet kan beschadigen en zorg dat de verpakking niet verschuift.

 • Vervoer voor derden (minder dan 333 liter)
  Je mag 333 liter benzine vervoeren zonder aan de volledige ADR te voldoen. Wel gelden deze regels:
  - Vervoer Ecomaxx in de originele, gesloten en UN-goedgekeurde verpakking
  - Neem een geldig vervoerdocument mee
  - Neem een brandblusser mee
  - Neem geen zaklamp mee die vonken kan veroorzaken
  - Neem de voorschriften voor laden en lossen in acht
  - Je mag niet roken
  - Volg een bewustwordingscursus

 • Vervoer voor derden (meer dan 333 liter)
  Je moet voldoen aan de eisen van de ADR. Dat betekent bijvoorbeeld het behalen van een apart ADR-certificaat. Kijk voor meer informatie op www.ilent.nl

In dit artikel:

 • Vervoer benzine
 • UN-kenmerk
 • Hoeveel benzine vervoeren

Deel via:


Ecomaxx verkooppunt

Honderden verkooppunten

Ecomaxx is verkrijgbaar bij honderden verkooppunten in Nederland en bij een aantal winkels in België. Er zijn aparte verkooppunten voor de verschillende productgroepen.

Vind jouw verkooppunt

Over Ecomaxx

Klaar voor de toekomst

Ecomaxx wil dat iedereen kan blijven genieten van zijn of haar gemotoriseerde passie. Daarom ontwikkelen we schone brandstoffen die het milieu en onze gezondheid zo min mogelijk belasten én het beste zijn voor de motor.

Meer over Ecomaxx