Ecomaxx - Wat is alkylaatbenzine dan precies?

Blog - Header - alkylaatbenzine

Wat is alkylaatbenzine?

Ecomaxx is schone alkylaatbenzine. Alkylaat is een olieproduct: een synthetisch geproduceerde benzinecomponent, om precies te zijn. Het product wordt gemaakt in olieraffinaderijen van de hoogwaardige gassen uit de destillatie van ruwe olie en oliekrakers. Er zijn maar een paar raffinaderijen ter wereld die alkylaatbenzine kunnen produceren.

Zuivere vloeistof

Door het samenvoegen van gasvormige butaanmoleculen ontstaat een zeer zuivere vloeistof: alkylaat. Het is één van de schoonste aardolieproducten. Het bestaat dan ook uit maximaal tien componenten, terwijl gewone benzine uit wel 350 componenten kan bestaan. Daarbij geldt: hoe minder componenten, hoe zuiverder de brandstof.

Door de unieke samenstelling van Ecomaxx alkylaatbenzine is deze nu al klaar om in de toekomst als eFuel geproduceerd te worden.

Benieuwd naar het verschil tussen gewone benzine en Ecomaxx schone alkylaatbenzine? Bekijk het hier >

In dit artikel:

  • Wat is alkylaatbenzine
  • Zuivere vloeistof

Deel via:


Ecomaxx verkooppunt

Honderden verkooppunten

Ecomaxx is verkrijgbaar bij honderden verkooppunten in Nederland en bij een aantal winkels in België. Er zijn aparte verkooppunten voor de verschillende productgroepen.

Vind jouw verkooppunt

Over Ecomaxx

Klaar voor de toekomst

Ecomaxx wil dat iedereen kan blijven genieten van zijn of haar gemotoriseerde passie. Daarom ontwikkelen we schone brandstoffen die het milieu en onze gezondheid zo min mogelijk belasten én het beste zijn voor de motor.

Meer over Ecomaxx