Blog & Events

Hier vind je alle achtergrondinformatie, het laatste nieuws en praktische tips en adviezen over Ecomaxx. We delen graag onze kennis met je! Weten waar we zijn in het land? Bezoek ons op een event of beurs. En als je vragen hebt, neem dan contact met ons op of kijk eens bij de antwoorden op onze veelgestelde vragen!

Nieuws Ecomaxx-blog-overzicht-motorbeurs

Ecomaxx op de MOTORbeurs Utrecht 2023

Van 23 tot en met 26 februari opent de jaarbeurs in Utrecht haar deuren voor de MOTORbeurs.

Lees meer >
Kennisbank Ecomaxx-blog-overzicht-milieu

Beter voor het milieu

Lekker toeren en het milieu zo min mogelijk vervuilen. Dat willen we allemaal toch? Toch stoten oldtimers, boten en crossmotoren vaak veel schadelijke uitlaatgassen uit. En dat is slecht voor het milieu. Precies wat je níet wilt.

Lees meer >
Kennisbank Ecomaxx-blog-overzicht-E10-2

Problemen met gewone pompbenzine

Gewone pompbenzine bevat ethanol om de brandstof klimaatvriendelijker te maken. Maar die ethanol kan schade veroorzaken aan je motor.

Lees meer >
Kennisbank

Beter voor de motor

Om zo lang mogelijk te genieten van jouw motor is het belangrijk dat je brandstof gebruikt van de allerbeste kwaliteit. Ecomaxx-brandstof is er voor een motor die jarenlang meegaat.

Lees meer >
Kennisbank

Wat is alkylaatbenzine?

Ecomaxx is schone alkylaatbenzine. Alkylaat is een olieproduct: een synthetisch geproduceerde benzinecomponent, om precies te zijn.

Lees meer >
Wetgeving

Vervoer van benzine

Je koopt je Ecomaxx producten altijd in jerrycans of vaten. Ga je deze zelf vervoeren? Dan gelden er regels voor het vervoer. Deze zijn vastgelegd in de Europese overeenkomst voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg: het ADR.

Lees meer >