Ecomaxx brandstof is beter voor het milieu

Ecomaxx-blog-header-milieu

Een schoon milieu met Ecomaxx

Lekker toeren en het milieu zo min mogelijk vervuilen. Dat willen we allemaal toch?

Onze motorfietsen, auto’s, boten en crossmotoren zijn vaak wat ouder, en hebben meestal geen katalysator. Zeker de oldtimer en youngtimer voertuigen. Daarnaast leveren ze vaak extra vermogen en verbranden daarom wat slechter als een moderne personenauto. Precies wat je níet wilt.

De alkylaatbrandstof van Ecomaxx is gelukkig een ultraschoon product, zonder onnodige toevoegingen. Dat betekent dat jij van jouw voertuig en boot kunt genieten, zonder je zorgen te maken over je omgeving. Door de schonere verbranding ruiken je uitlaatgassen veel minder sterk en heeft de omgeving geen last meer van stank als je langsrijdt… Wel zo prettig, ook voor jezelf.

En wist je dat Ecomaxx benzine 99% schoner is dan een gewone benzine? Het bevat zo goed als geen schadelijke stoffen zoals benzeen, tolueen, olefinen en veel minder zware benzine bestanddelen. Ook bevat de brandstof geen ethanol: beter voor je motor dus. Wanneer stap jij over?

Schadelijke stoffen in gewone benzine

Ecomaxx EN228*
Gehalte benzeen vol% <0,05 <1
Gehalte aromaten vol% <10 <35
Olefinen vol% <0,5 <18
* EN228 standaard SS-EN 228:2013 (gewone benzine)

Schone diesel

Onze diesel voor boten bestaat zelfs voor 100% uit hernieuwbare grondstoffen. Deze diesel is samengesteld uit pure koolwaterstoffen en is praktisch vrij van aromaten, olefinen, zwavel, stikstof én metalen. Ecomaxx Boat Diesel reduceert de CO2-uitstoot met 80% in vergelijking met gewone diesel! Duurzaam en klimaatverantwoord dus.

In dit artikel:

  • Schoon milieu
  • Schadelijke stoffen
  • Schone diesel

Deel via:


Ecomaxx verkooppunt

Honderden verkooppunten

Ecomaxx is verkrijgbaar bij honderden verkooppunten in Nederland en bij een aantal winkels in België. Er zijn aparte verkooppunten voor de verschillende productgroepen.

Vind jouw verkooppunt

Over Ecomaxx

Klaar voor de toekomst

Ecomaxx wil dat iedereen kan blijven genieten van zijn of haar gemotoriseerde passie. Daarom ontwikkelen we schone brandstoffen die het milieu en onze gezondheid zo min mogelijk belasten én het beste zijn voor de motor.

Meer over Ecomaxx