Ecomaxx hernieuwbare diesel: fossielvrij en schoon

Ecomaxx-blog-diesel-header

Hernieuwbare diesel: fossielvrij en schoon

De dieselbrandstoffen van Ecomaxx zijn volledig gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en dus fossielvrij. De brandstof is samengesteld uit pure koolwaterstoffen en is praktisch vrij van aromaten, olefinen, zwavel, stikstof én metalen. Ecomaxx dieselbrandstoffen reduceren de CO₂-uitstoot met maar liefst 80% in vergelijking met gewone diesel! Duurzaam en klimaatverantwoord dus.

Wat is een hernieuwbare brandstof?

Een hernieuwbare brandstof wordt gedefinieerd als een brandstof die wordt gemaakt met een snel te produceren grondstof. Bomen en granen zijn voorbeelden van grondstoffen die binnen afzienbare tijd te produceren zijn. De afvalstromen van deze organische grondstoffen worden gebruikt om op synthetische wijze hernieuwbare brandstoffen te maken.

Waarom zijn hernieuwbare brandstoffen beter?

Wanneer bomen, planten en graangewassen groeien, wordt er kooldioxide (CO₂) vastgelegd. Wanneer ze sterven en vergaan, komt die kooldioxide weer vrij. Als alles in evenwicht is, spreekt men van een neutrale CO₂-cyclus en kom er netto geen CO₂ vrij in onze atmosfeer.

Fossiele brandstoffen als olie en gas zijn echter miljoenen jaren geleden ontstaan, en wanneer ze bijvoorbeeld worden gebruikt om brandstof te produceren, komt er CO₂ vrij. Dat draagt bij aan de toename van de CO₂-concentratie in onze atmosfeer en daarmee aan de opwarming van de aarde.

Nog een belangrijk verschil met gewone diesel

Ecomaxx dieselbrandstoffen zijn dus fossielvrij en reduceren de schadelijke uitlaatgassen aanzienlijk. Maar er is nog een belangrijk verschil. Bij gewone diesel aan de pomp wordt een bio-component toegevoegd. Dit zorgt onder andere voor een beperkte houdbaarheid omdat het de kans op ‘water’ en bacteriegroei in de tank vergroot. Ecomaxx dieselbrandstoffen zijn daarentegen volledig synthetisch geproduceerd en kennen dit probleem niet, maar zijn evengoed biologisch afbreekbaar en daarnaast ook nog eens duurzaam.

In dit artikel:

  • Hernieuwbare diesel
  • Wat is een hernieuwbare brandstof?
  • Waarom zijn hernieuwbare brandstoffen beter?
  • Verschil met gewone diesel

Deel via:


Ecomaxx verkooppunt

Honderden verkooppunten

Ecomaxx is verkrijgbaar bij honderden verkooppunten in Nederland en bij een aantal winkels in België. Er zijn aparte verkooppunten voor de verschillende productgroepen.

Vind jouw verkooppunt

Over Ecomaxx

Klaar voor de toekomst

Ecomaxx wil dat iedereen kan blijven genieten van zijn of haar gemotoriseerde passie. Daarom ontwikkelen we schone brandstoffen die het milieu en onze gezondheid zo min mogelijk belasten én het beste zijn voor de motor.

Meer over Ecomaxx