Damien Knuiman Nederlands Kampioen motorcross 125CC met Ecomaxx

DKnuiman Lichtenvoorde27.1

Damien Knuiman Nederlands Kampioen motorcross 125CC met Ecomaxx


Damien Knuiman mag zichzelf Nederlands Kampioen motorcross 125CC noemen. Zaterdag 30 september heeft hij de winst in de wacht gesleept met zijn crossmotor op Ecomaxx benzine. Lees het hele wedstrijdverslag hier.

Stirlings Racing Team rijder Damien Knuiman had op zaterdag 30 september de laatste wedstrijd van het seizoen in Lichtenvoorde. Afgelopen week werd er nog met man en macht gewerkt om het materiaal 200% voor elkaar te hebben, ook werkte Damien nog een pittige training af met trainer Edward van den Berk in het Belgische Lommel wat een goede opsteker was voor zijn zelfvertrouwen.


De training
Tijdens de training in Lichtenvoorde kon Damien goed zijn ritme vinden op de baan. In het begin van de aansluitende tijdtraining maakte hij een klein stuurfoutje wat resulteerde in een onschuldige valpartij. Hij herpakte zich snel en kon aansluitend een feilloze ronde rijden en de snelste tijd noteren. Hij herhaalde dit nog 2 maal achter elkaar wat resulteerde in de snelste tijd en kon daardoor deze training als snelste rijder afsluiten en mocht hij als eerste een startplaats kiezen achter het starthek.

De eerste manche - Nederlands Kampioen
In de eerste manche was Damien goed weg met de start en kon hij de wedstrijd als derde rijder de eerste bocht insturen. Damien zette gelijk de aanval in en kon hij de koppositie in de eerste ronde veroveren. Zijn snelheid was goed en kon gestaag een voorsprong van ruim 6 seconden opbouwen. Consoliderend reed hij deze manche uit en bij de finish mocht hij zich de nieuwe Nederlands Kampioen 125CC noemen. Onder toeziend oog van de vele meegereisde supporters werd hij binnengehaald met rookbommen en champagne. Een geweldige prestatie van Damien, zijn monteur, trainers en team. Een beloning voor het harde werken.

DKnuiman Lichtenvoorde40.1

De tweede manche - Klassementswinnaar
In de tweede manche was Damien erg goed weg en stuurde als eerste de eerste bocht in. Hij moest iets te ver naar buiten uitwijken en moest in de tweede bocht genoegen nemen met de tweede positie. Baas Damien nam voor de derde bocht de koppositie weer over en liet zien wie de nieuwe kampioen is. In de ingekorte wedstrijd (nu maar 15 minuten) wist hij een voorsprong van ruim 10 seconden op te bouwen op de tweede rijder en wist veilig de overwinning naar zich toe te trekken. Naast het Nederlands Kampioenschap won hij het dag klassement van deze dag en mocht hij twee keer op het hoogste plekje van het erepodium plaats nemen. De feestvreugde van de dag werd afgesloten onder luid gejuich van het vele publiek met een burn-out.

“Damien en Jeremy Knuiman en het hele team willen Ecomaxx bedanken voor hun ondersteuning dit afgelopen seizoen!"

DKnuiman Lichtenvoorde20.1

In dit artikel:

  • Winst NK door Damien Knuiman
  • De training
  • De eerste manche
  • De tweede manche

Deel via:


Ecomaxx verkooppunt

Honderden verkooppunten

Ecomaxx is verkrijgbaar bij honderden verkooppunten in Nederland en bij een aantal winkels in België. Er zijn aparte verkooppunten voor de verschillende productgroepen.

Vind jouw verkooppunt

Over Ecomaxx

Klaar voor de toekomst

Ecomaxx wil dat iedereen kan blijven genieten van zijn of haar gemotoriseerde passie. Daarom ontwikkelen we schone brandstoffen die het milieu en onze gezondheid zo min mogelijk belasten én het beste zijn voor de motor.

Meer over Ecomaxx