Ecomaxx brandstof is beter voor de motor

Ecomaxx-blog-header-motor-2

Alleen het beste voor jouw motor

Om zo lang mogelijk te genieten van jouw motor is het belangrijk dat je brandstof gebruikt van de allerbeste kwaliteit. Ecomaxx-brandstof is er voor een motor die jarenlang meegaat.

Gebruik je gewone benzine? Dan raakt je motor van binnen verder en verder vervuild. De zware benzinedelen verbranden slechter en veroorzaken meer roetdelen. Die kunnen je motordelen inwendig vervuilen. Deze aanslag zet zich af op je zuiger, kleppen en tussen de zuigerveren. Daardoor presteert je motor steeds minder. Ook je motorolie zal sneller vervuilen, want die neemt ook veel van deze vuildeeltjes op.

Wist je dat pompbenzine componenten bevat die metalen zoals aluminium, koper en messing kunnen aantasten? Deze kunnen je benzinesysteem aantasten en vervuilen. Kort houdbare benzine leidt daarnaast tot startproblemen, zeker als jouw voertuig of boot in de winter lange tijd stilstaat.

Ben je op zoek naar brandstof die niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor jouw motor? Gebruik dan de ultraschone brandstof van Ecomaxx.

Schone motor

Omdat Ecomaxx schoner verbrandt dan gewone benzine of diesel, blijven de kleppen, injectoren en zuigers van je motor schoon. En dat zorgt voor betere prestaties! Daarnaast bevat gewone benzine vaak 10% ethanol. Ecomaxx niet. Dat betekent geen verzuring van benzine en geen oxidatie van het brandstofsysteem. Zo zorg je voor een motor die jarenlang meegaat. Wel zo fijn voor jouw geliefde voertuig en boot!

Altijd starten

Jouw oldtimer, boot of motor staat natuurlijk wel eens stil. Maar niets zo vervelend als een motor die niet start, als je na een lange winter eindelijk weer eens wilt toeren of varen. Met de schone en jarenlang houdbare alkylaatbrandstof van Ecomaxx start jouw motor altijd. Seizoen na seizoen.

Kant-en-klare tweetakt brandstof

De kant-en-klare tweetakt brandstoffen van Ecomaxx zijn speciaal ontwikkeld om jouw tweetaktmotor de ideale mengsmering te bieden. De tweetaktoliën zijn van de hoogste kwaliteit en precies afgestemd op jouw type tweetaktmotor zodat je altijd zeker bent van de beste smering. Door gebruik te maken van een eigen ontwikkelde volsynthetische Esterbased tweetakt olie, is de smering veel beter dan met een gewone tweetaktolie. Daarnaast vormt het een perfecte beschermlaag in je motor, waardoor roet en koolafzettingen niet kunnen hechten, ook niet tijdens de verbranding. Daardoor blijven ook de tweetaktmotoren inwendig veel schoner. Zuigerveren gaan niet klemmen of vastzitten zodat je compressie behouden blijft. Ook na honderden uren rijden…

Onze tweetaktbenzine kun je probleemloos tot wel 3 jaar bewaren, zonder dat de olie uitzakt of de kwaliteit achteruit gaat. Daarnaast is de uitstoot van blauwe rook veel minder dan bij gewone mengsmering, dat rijdt een stuk prettiger, en je uitlaat blijft langer schoon!

In dit artikel:

  • Schone motor
  • Altijd starten
  • Kant-en-klare tweetakt brandstof

Deel via:


Ecomaxx verkooppunt

Honderden verkooppunten

Ecomaxx is verkrijgbaar bij honderden verkooppunten in Nederland en bij een aantal winkels in België. Er zijn aparte verkooppunten voor de verschillende productgroepen.

Vind jouw verkooppunt

Over Ecomaxx

Klaar voor de toekomst

Ecomaxx wil dat iedereen kan blijven genieten van zijn of haar gemotoriseerde passie. Daarom ontwikkelen we schone brandstoffen die het milieu en onze gezondheid zo min mogelijk belasten én het beste zijn voor de motor.

Meer over Ecomaxx