De Tulpenrallye 2022 op Ecomaxx

Ecomaxx-blog-Tulp-header

De Tulpenrallye op milieuvriendelijke Ecomaxx brandstof

Aankomend weekend is het zover: de oudste en bekendste autorally van Nederland wordt verreden. Maar liefst 200 klassieke auto’s verzamelen zich op zondag 8 mei 2022 aan de start in Frankfurt voor de 68e Tulpenrallye. Deze editie staat één klassieker extra in de schijnwerpers: rentmeester Pieck van Hoven uit Ulvenhout rijdt de rally voor het eerst in de geschiedenis op onze milieuvriendelijke Ecomaxx Classic Car Fuel.

Groen en gezond gas geven

Tijdens de 68e Tulpenrallye van 8 mei tot 14 mei is GVG verantwoordelijk voor de bevoorrading van Ecomaxx Classic Car Fuel. Een groen en gezond milieu is het belangrijkste uitgangspunt: vanaf de start in Frankfurt tot de finish in Valkenburg.

Een heel milieuvriendelijke klassieker

Een obstakel waar veel klassieke autoliefhebbers tegenaan lopen,  is dat de auto’s verre van milieuvriendelijk zijn. Daarom willen veel liefhebbers hun hobby verduurzamen. Door zoiets simpels als de benzine te veranderen, ben je al een heel eind op de goede weg. Want klassieke auto’s en schoon rijden gaan prima samen. 

Zo wil ook rentmeester Pieck van Hoven met zijn duurzame deelname aan de Tulpenrallye laten zien dat het anders kan. “Ik wil aantonen dat klassieke auto’s zelfs nog veel schoner kunnen zijn dan moderne auto’s. Ook wil ik interesse wekken voor het gebruik van Ecomaxx brandstof in de agrarische- en milieusector,” vertelt hij. En dat is niet zonder reden: Ecomaxx Classic Car Fuel bevat zo min mogelijk schadelijke stoffen en is daardoor veel schoner dan normale pompbenzine.

De voordelen van Ecomaxx Classic Car Fuel 

De Tulpenrallye op Ecomaxx Classic Car Fuel rijden, biedt niet alleen voordelen voor het milieu, maar je hebt er ook op veel andere fronten profijt van. Productontwikkeling staat bij GVG en Ecomaxx hoog in het vaandel. Hierdoor zijn er al voor veel verschillende motoren schone brandstoffen ontwikkeld. Zo is de Ecomaxx brandstof die tijdens de Tulpenrallye gebruikt wordt speciaal ontwikkeld voor klassieke auto’s.

Daarnaast is Ecomaxx Classic Car Fuel extra lang houdbaar. En dat is fijn bij een klassieke auto: ook als er even niet in gereden wordt, blijft de brandstof zijn topkwaliteit behouden. Zelfs na een winterstop start de auto probleemloos als deze weer gebruikt wordt in de lente. 

Ecomaxx is daarnaast goed voor je motor. Deze gaat er beter door lopen en geeft geen rook en stank meer af. Ook de 80-jarige Aart van Beem, monteur van de auto van Pieck van Hoven, was blij verrast: “De motor draait erg mooi op deze nieuwe brandstof, geen walm en je ruikt er helemaal niets van!” 

Op naar een schone toekomst

Door de bijzondere en duurzame deelname aan de Tulpenrallye, hopen GVG én de organisatie achter de Tulpenrallye vooruit te kijken naar een schone toekomst voor klassieke auto’s. Dit is dan ook een belangrijke stap naar een sport met groene en gezonde klassieke auto’s. Goed voor de auto’s én het milieu!

In dit artikel:

  • Groen en gezond gas geven
  • Milieuvriendelijke klassieker
  • De voordelen
  • Schone toekomst

Deel via:


Ecomaxx verkooppunt

Honderden verkooppunten

Ecomaxx is verkrijgbaar bij honderden verkooppunten in Nederland en bij een aantal winkels in België. Er zijn aparte verkooppunten voor de verschillende productgroepen.

Vind jouw verkooppunt

Over Ecomaxx

Klaar voor de toekomst

Ecomaxx wil dat iedereen kan blijven genieten van zijn of haar gemotoriseerde passie. Daarom ontwikkelen we schone brandstoffen die het milieu en onze gezondheid zo min mogelijk belasten én het beste zijn voor de motor.

Meer over Ecomaxx