Winst voor Roks én Doornwaard in Den Dungen

03-06-2019

Afgelopen zaterdag mochten Ecomaxx-testrijder Remco Doornwaard (Cup 125cc) en Valentino Roks (NK Quads) weer aantreden. Ditmaal was het te doen in Den Dungen. De weergoden waren goed gezind, want het was een mooie, zonnige dag. 

Doornwaard pakt beide manchezeges én dagzege 

Met de tijdtraining zette Doornwaard ruim de snelst tijd neer. Hij was namelijk 3 seconden sneller dan de nummer twee. Bij de start van de eerste manche kwam de Ecomaxx-testrijder slecht weg. Toch reed hij in de eerste bocht alweer op kop. Hij kon een lekker tempo opbouwen en liep steeds meer uit op de rest. Hij kwam ruimschoots als eerste over de eindstreep, dus de eerste manchezege van de dag was op zak.

 

In de tweede manche was de start van Doornwaard stukken beter. Hij kwam helaas al snel ten val, doordat een ander te laat remde en tegen zijn achterwiel aanreed. Ook reed er iemand over zijn arm heen. Gelukkig kon de Ecomaxx-testrijder meteen weer opstaan en de wedstrijd voortzetten. Helaas was hij door de valpartij wel als laatste weg. Hij zette de aanval in en kon al gauw de ene na de andere rijder passeren. Na een paar rondes had hij alweer zicht op de koppositie, die hij ook weer wist te veroveren. Ondanks de pech bij de start wist Doornwaard dus toch weer als eerste afgevlagd te worden. Met twee manchezeges werd hij wederom betiteld tot dagwinnaar. 

 

Roks pakt beide kopstarts, een manchezege    én dagzege

Ook Valentino Roks reisde afgelopen weekend af naar Den Dungen. Voor hem stond er op zondag een wedstrijd op het programma bij de NK Quads. Hij was niet de enige, want in totaal verschenen er 38 quads aan de start! Met de tijdstraining startte de Ecomaxx-rijder in Groep 1 en wist hij een mooie derde tijd neer te zetten. In de eerste manche had Roks de kopstart te pakken en was hij de gehele manche de te kloppen rijder. Niemand in het wedstrijdveld wist Roks te passeren. Sterker nog, Roks wist steeds verder uit te lopen op de rest! Hij reed de manche gecontroleerd uit. De Ecomaxx-quad dan ook als eerste afgevlagd, met bijna negen seconden voorsprong. 

 

De kopstart in de tweede manche kwam wederom op naam te staan van de Ecomaxx-rijder. Hij ging te hard op twee wielen door de eerste bocht, waardoor hij zakte naar de vierde positie. Na twee rondes wist hij de koppositie weer over te nemen. Vervolgens wist hij hang laan kop te rijden. In de voorlaatste ronde sloeg zijn Ecomaxx-quad helaas af, waardoor twee rijders hem konden inhalen. Roks kwam uiteindelijk als derde over de finish. Hij had die dag de meeste punten behaald, waardoor hij er alsnog met de dagzege vandoor ging. 


Roks op Hemelvaartsdag op P8 bij MON Quads Inters

Roks reed afgelopen weekend ook een wedstrijd bij de MON. Daarvoor reisde hij af naar het Brabantse Deurne. Aan de start verschenen veel ONK-rijders, dus het was een pittige maar goede dag voor Roks. In de eerste manche eindigde hij op de zevende plaats. Na de start in de tweede manche reed Roks op de tweede positie, maar onderweg moest hij wat plaatsen afstaan. Uiteindelijk werd hij wederom zevende. In dagklassement kwam de Ecomaxx-quad uit op een mooie achtste plaats.