Ecomaxx-rijders met elkaar in gevecht tijdens tweede manche Dutch Masters

06-05-2019

 

Afgelopen zondag was het zover... de tweede Dutch Masters of Motorcross. De wedstrijd vond plaats in Axel, waar de wedstrijd eerder dit jaar vanwege hevige regenval niet doorging. Zowel Mike Kras als Youri van 't Ende verscheen in Axel om de Ecomaxx-kleuren te verdedigen in de klasse 250cc. Kras rijdt bijna elk weekend zijn trainingsrondjes op het circuit van Axel. Hij wist van tevoren al hoe zwaar het zou worden...

Tijdstraining

Met de tijdtraining zette Kras de negende tijd neer. Van 't Ende was goed voor de zestiende tijd. Bij de Ecomaxx-rijders konden dus een goed plaatsje kiezen achter het starthek.

Goede start bij de eerste manche

In de eerste manche kwamen beide heren goed weg bij de start. Kras wist geruime tijd knap op de vijfde positie te rijden. Gaandeweg moest hij vijf rijders laten passeren, maar toch kwam hij mooi als tiende over de finish.

 

Na de goede start  kwam Van 't Ende in aanraking met een andere rijder, waardoor hij viel. Helaas kon hij daardoor als een van de laatste aan de westrijd beginnen. Zo goed en zo kwaad als het ging probeerde hij er nog het beste van te maken. Hij kreeg snel last van zijn onderarmen, waardoor hij erg verkrampt was. Uiteindelijk werd hij als 22e afgevlagd.


Ecomaxx-rijders met elkaar in gevecht tijdens tweede manche

Zowel Kras als Van 't Ende kwam bij de tweede manche redelijk goed weg bij de start. Kras vertrok rond de tiende positie. Dit keer verliep de manche voor Van 't Ende een stuk beter, want hij kon na twee rondes aansluiting vinden bij Kras. Daardoor gingen beide Ecomaxx-rijders met elkaar en met nog twee rijders in gevecht. Kras werd uiteindelijk knap als veertiende afgevlagd.

 

Helaas ging het voor Van 't Ende na ongeveer 25 minuten iets minder goed. Dankzij een foutje kwam hij ten val, waardoor hij heel wat tijd en plaatsen verloor. Hij moest daardoor genoegen nemen met de 30e plaats.

 

Dag- en tussenklassement

Kras kwam in het dagklassement uit op de dertiende plaats, Van 't Ende werd 31e. Na twee wedstrijden staat Kras op een hele mooie negende plaats in het tussenklassement. Van 't Ende staat 37e. 

 

Beide heren kijken positief terug op de wedstrijd van afgelopen zondag. Kras is ontzettend trots dat hij in de top 10 staat. Zeker als je ziet hoe sterk het deelnemersveld is! Van 't Ende heeft in Axel laten zien dat hij een goede snelheid kan neerzetten en kan vasthouden. Dat geeft hem vertrouwen voor alle komende wedstrijden. Op naar komend weekend! Dan staat voor beide heren de EMX2T op het programma in Italië.