Dubbelslag voor Ecomaxx-testrijder Remco Doornwaard in Marum

29-04-2019

Op Koningsdag reisde Remco Doornwaard af naar het Groningse Marum voor de tweede wedstrijd in de klasse Cup 125cc. Dankzij alle regenval was het een modderige baan, maar de Ecomaxx-motor liep als een zonnetje!

 

In de tijdstraining zette Doorwaard de snelste tijd neer. In de eerste manche pakte hij de kopstart en werd hij met een ruime voorsprong afgevlagd. Ook in de tweede manche was de kopstart voor Doornwaard en liet hij deze koppositie niet meer los. 

 

Met een dubbele mancheoverwinning won Doornwaard het dagklassement. 

 

Foto: René van Dinther (renemxpics)

 

Demi Verploegh ook in actie

Ook Ecomaxx-dame Demi Verploegh was naar Marum afgereisd. Ze kwam uit in de klasse Cup 250cc. Bij de tijdtraining startte de Cup 250cc in één groep. Verploegh kon niet goed in haar ritme komen en kwam een paar keer ten val. Uiteindelijk zette ze de 42e tijd neer.

 

Vlak vóór de eerste manche werd de Cup 250cc tóch opgesplitst. Daardoor moest Verploegh samenrijden met een aantal 500cc-rijders. Het starten verliep niet soepel voor de Ecomaxx-dame. Ze start liever met een startblokje, maar dat mag helaas niet bij de KNMV. Wederom kon ze haar ritme niet goed vinden en kwam ze uiteindelijk als zevende van haar groep over de eindstreep. Ze was de derde rijder van de 250cc.

 

In de tweede manche ging het starten al wat beter. Verploegh mocht namelijk eeen bultje maken van zand. Het rijden ging ook iets beter, mede omdat ze haar ritme nu ook wat beter kon vinden. Uiteindelijk werd ze als vierde afgevlagd, en als tweede van de 250cc. 

 

Het was duidelijk niet het weekend van de Ecomaxx-dame. De volgende keer start ze in de A-klasse.