Kopstart Youri van 't Ende, Mike Kras tweede in eerste manche EMX2T

25-03-2019

Afgelopen weekend was het zover, de allereerste Europese wedstrijd voor tweetakt (EMX2T) stond op het programma. De wedstrijd werd verreden in het Engelse Matterley Basin. Ecomaxx-rijders Mike Kras en Youri van 't Ende reisden af naar Engeland om te strijd aan te gaan.

 

Eerste manche: Kopstart voor Van 't Ende, Kras tweede

De start van de eerste manche was voor Youri van 't Ende echt een om van te dromen. Toen het starthek viel kwam hij namelijk als snelste weg en pakte hij de kopstart! De eerste helft bleef hij in de Top 5 rijden, maar vanwege verkrampte armen en handen moest hij zich wat laten zakken. Hij kon geen lekker wedstrijdritme vinden, maar wist toch mooi als twaalfde te worden afgevlagd.

 

Ook Ecomaxx-rijder Mike Kras reed een mooie eerste manche. Hij zat er eveneens goed bij met de start en reed drie rondes lang aan kop. In de vierde ronde moest hij Brad Anderson laten passeren, maar wist de manche op een hele mooie tweede positie uit te rijden.

 

Tweede manche: Van 't Ende tiende, Kras viel uit

Beide rijders verschenen zondag strijdlustig aan de start van manche twee. De Ecomaxx-motor van Van 't Ende gaf bij de start net zo'n goede reactie als de eerste manche, maar door wielspin op het starthek kwam hij niet goed weg. Daardoor kwam hij als 22e uit de eerste bocht. Van 't Ende wist dit keer wel een goed wedstrijdritme te pakken en haalde de ene na de andere rijder in. Hij kwam uiteindelijk als tiende over de finish.

 

Voor Kras verliep de tweede manche een stuk minder rooskleurig. Hij zat er bij de start nog goed bij, maar moest met nog 18 minuten op de klok het wedstrijdveld verlaten wegens technische problemen.

 

Volgende EMX2T-wedstrijd

In het weekend van 11 en 12 mei staat in het Italiaanse Mantova de volgende wedstrijd in de klasse EMX2T op het programma. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!