Van 't Ende en Doornwaard in Ecomaxx-kleuren op Wintercross Groesbeek

26-02-2019

Afgelopen zondag vond in Groesbeek de Wintercross plaats. Youri van 't Ende verscheen in Ecomaxx-kleuren aan de start van de Inters, en ook Remco Doornwaard (testrijder voor Team Ecomaxx) pikte een wedstrijdje mee in deze klasse. Doornwaard reed als enige in deze klasse op een 125cc.

 Inters | Tijdtraining & eerste manche

In de tijdtraining reed Van 't Ende de 13e tijd en Doornwaard de 28e. In de eerste manche zat Van 't Ende vooraan met de start. Halverwege de manche kreeg hij last van arm 'arm-pump'. Hij besloot de manche op safe uit te rijden en dat resulteerde in een elfde plaats.

 

Doornwaard ging de manche in rond de achtste positie. Hij verloor een paar plaatsen, maar reed gedurende manche lang als twaalfde. Omdat hij het wedstrijdritme nog niet te pakken had - hij reed ook pas driemaal met de motor - kon hij dit niet tot het einde volhouden. Hij finishte als 22e. 

 

Inters | Tweede manche 

In de tweede manche kwam Van 't Ende weer goed weg bij de start en reed hij enkele rondes op een achtste positie. Hij liet zich vervolgens iets terugzakken. Helaas moet hij na 8 ronden het wedstrijdveld verlaten wegens een mechanisch probleem.

Doornwaard zat er niet zo goed bij met de start en kwam na de eerste ronde door als 22e. In deze manche was het Doornwaard die last kreeg van 'arm-pump', waardoor hij de motor niet meer goed kon vasthouden. Hij koos voor zijn eigen veiligheid en reed vijf minuten voor het einde uit de wedstrijd. 
 

85 cc | Damien Knuiman 

Ook Damien Knuiman verscheen in Groesbeek op een Ecomaxx-motor. Hij reed een constante wedstrijd. In de eerste manche werd hij vierde en in de tweede manche kwam hij als vijfde over de finish. In het dagklassemend eindigde hij op een mooie vijfde plaats.