Laatste wedstrijdweekend succesvol voor Verploegh, Van de Ven en Roks

24-10-2017

Het weekend van 21 en 22 oktober 2017 was voor Ecomaxx-rijders Demi Verploegh, Sam van de Ven en Valentino Roks het laatste wedstrijdweekend van het seizoen. De Ecomaxx-dames en Roks waren succesvol. Ook Marnicq Fonteijn kwam in actie in dat weekend.

 

Ecomaxx-dames

Afgelopen zondag stond de laatste MON-wedstrijd op het programma voor de Ecomaxx-dames Demi Verploegh en Sam van de Ven. Beide dames verschenen aan de start op het circuit in Heeswijk, waar de Dames samen reden met de Veteranen vanwege een magere opkomst in beide klasses. Verploegh was in vorm en werd zowel in de eerste als in de tweede manche als eerste afgevlagd. Ze mocht de hoogste trede van het podium bestijgen voor het dagklassement.

 

In de eerste manche kwam Van de Ven goed weg bij de start en probeerde ze de koppositie bij te houden. Uiteindelijk ging de Ecomaxx-rijdster wat rustiger aandoen en kwam ze als derde over in de finish. In manche twee kwam ze slecht weg bij de start, maar wist ze zich nog terug te knokken naar de derde plek. Uiteindelijk stond ze op het dagpodium op een mooie derde plek.

 

Met deze uitslagen zijn de kaarten voor de klasse MON Dames geschud. De Ecomaxx-dames moesten hun meerdere erkennen in Eline Burgmans, maar stonden wel allebei op het podium. Demi Verploegh eindigde namelijk op een tweede plaats en Sam van de Ven werd derde. Het was een heel mooi seizoen voor de Ecomaxx-dames. Helaas heeft Van de Ven besloten om na dit seizoen te stoppen met de motorcrosswedstrijden.

 

Ecomaxx-quads

Valentino Roks reed afgelopen zondag ook zijn laatste MON-wedstrijd. De Quadrijder reisde af naar Venlo en reed in de klasse Quads Junioren. Vorige week wist hij al Nederlands kampioen te worden en ook vandaag wist hij beide manches te winnen. De dagzege stond wederom op naam van Roks en daarmee liet hij nogmaals zien de terechte winnaar te zijn is in het kampioenschap.

 

Ecomaxx-jeugd

Ook Ecomaxx-rijder Marnicq Fonteijn verscheen afgelopen weekend aan de start in Venlo. Hij reed in zijn klasse MON MX2 Jeugd. Het was een Internationale Jeugd Uitwisselingswedstrijd die meetelt in het MON kampioenschap.In de eerste manche werd hij vijfde en in manche twee zevende. Uiteindelijk kwam hij uit op de zevende plek in het dagklassement.