Michael Hool laat zien wat hij waard is

26-06-2017

Afgelopen weekend verscheen Michael Hool voor het eerst in Ecomaxx-kleuren op het Europese kampioenschap EMX300. De wedstrijd vond plaats in het Italiaanse Ottobiano. Bij de tijdtraining zaterdagochtend zette Hool een tiende plek neer. Vanwege weinig ervaring op dit circuit, ging het hem niet gemakkelijk af.

 

Om 13.30 uur startte de eerste manche. De Ecomaxx-rijder had een goede start en reed geruime tijd voorin. Helaas zakte hij een aantal plekken terug in de laatste paar ronden, om vervolgens op een elfde plek te finishen. Met gemixte gevoelens kwam Hool van de baan. Het waren zware omstandigheden – het was een erg warme dag en de voorbereidingstijd was erg kort – maar het gevoel dat er meer inzit was ook sterk aanwezig.  

 

De tweede manche vond plaats op zondagochtend. Ook hier had Hool een goede start en kwam hij als vierde door de eerste bocht. In de eerste ronde reed hij naar de tweede positie die hij bijna de hele manche wist te behouden. Hij ging zelfs lang in gevecht met kopman Greg Smets! Helaas moest hij in de laatste paar ronden twee plaatsen toegeven aan Brad Anderson en James Dunn, toch werd hij op een zeer nette vierde plaats afgevlagd. Hool reed een ijzersterke tweede manche.

 

De Ecomaxx-rijder kwam terecht op een mooie zesde plek in het dagklassement. Jammer dat de tweede manche niet heeft geresulteerd in een podiumplaats, maar het was een succesvol weekend. Hool heeft zeker laten zien wat hij waard is! Het is nu zaak om keihard te trainen voor de volgende Europese wedstrijd op 5 en 6 augustus in Lommel (België).