Ecomaxx partner van Husqvarna MX Rookie Team

21-04-2017

Naast ons eigen team – Team Ecomaxx – is Ecomaxx partner en sponsor van het Husqvarna MX Rookie Team. Dit team is een initiatief van Husqvarna Nederland B.V., die haar nieuwe line-up jeugdmotoren graag inzet in de drie belangrijkste klassen in de jeugdmotorcross. De doelstelling van het team is dan ook om zoveel mogelijk sportieve ervaring op te doen, het merk Husqvarna Motorcycles positief te promoten en te proberen om mooie resultaten te behalen.

 

Rijders Husqvarna MX Rookie Team

Het Husqvarna MX Rookie Team bestaat uit drie jeugdrijders. Met zijn 10 jaar is Damien Knuiman (#111) de jongste van het stel. Hij rijdt op een Husqvarna TC 65cc en rijdt in de competities van de KNMV en MON op grote wielen. In het Europees kampioenschap start Damien op de kleine wielen.

 

Jeremy Knuiman (#444) is de broer van Damien en is 14 jaar. Hij rijdt op een Husqvarna TC 85cc met grote wielen in de competities van KNMV en MON. Hij zal ook de Dutch Masters rijden en hij probeert zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap (IMBA).

 

De 15-jarige Boyd van der Voorn (#84) verschijnt aan de start op een Husqvarna TC 125cc. Ook hij zal de competities van de KNMV, MON en de Dutch Masters rijden. Boyd gaat zich tevens proberen te plaatsen voor het IMBA-kampioenschap.

 

Daar waar mogelijk is, gaan de MX Rookies ook enkele wedstrijden in Duitsland en België rijden. Jeremy en Boyd zijn voornemens om ook deelnemen aan enkele jeugdenduro’s.

 

Ecomaxx-brandstof en Ecomaxx Power Sets

Uiteraard sponsort Ecomaxx het MX Rookie Team in de vorm van brandstof: Ecomaxx MX Race 2. Naast de brandstof heeft Ecomaxx ook de zogenaamde Power Sets in haar assortiment, ontwikkeld door Johan Bollen in samenwerking met VHM. Het MX Rookie Team rijdt op de Ecomaxx Power Sets en daarmee is het team voor Ecomaxx een ideale testpartner voor van de Power Sets voor 65cc- en 85cc-crossmotoren. De komende jaren zijn bedoeld om de Ecomaxx Power Sets te verbeteren en finetunen, maar wel in nauwe samenwerking met VHM.

 

Resultaten paasweekend

In het prille seizoen van 2017 hebben de drie MX Rookies al laten zien dat zij kunnen en willen presteren. Afgelopen weekend verschenen de rijders aan de start en behaalden mooie resultaten in binnen- en buitenland. Damien reed de tweede IMBA-kwaliticatiewedstrijd in het Deense Kolding. Hij behaalde een tweede plaats. Boyd reed de MON-wedstrijd op de ‘hel van Well’ en werd eveneens tweede. Jeremy won de eerste manche en werd tweede in manche twee. Daarmee nam hij uiteindelijk de grootste beker en de bloemen mee naar huis.