Team Ecomaxx in het paasweekend

19-04-2017

Tijdens het paasweekend was Team Ecomaxx actief op de motorcrossbaan in Well, Cuijk en Oldebroek. Hieronder lees je hoe het ze vergaan is.

 

Demi Verploegh en Sam van de Ven

Ladies first! Demi Verploegh en Sam van de Ven reden zondag de Paascross op de ‘Hel van Well’. Sam eindigde op een derde plek en Demi als vierde. Op Tweede Paasdag verschenen de Ecomaxx-dames aan de start in de Damesklasse in Cuijk (MON). Het ging letterlijk en figuurlijk met vallen en opstaan. Het parcours was erg modderig dankzij veel regenval in de nacht ervoor. Beide dames vielen een keer en hadden daarnaast nog meer pech. Zo schoot de gaskabel eruit bij Verploegh, vlak voor de start. Gelukkig kon ze de reservemotor nog uit de camper halen. Bij Van de Ven bleek halverwege dat allebei de voorpoten van de vering lek waren, geen optimale vering dus. Verploegh werd uiteindelijk vierde en Van de Ven zesde in het dagklassement.

 

Roy Hoeijmakers

Zoals al eerder aangekondigd, heeft Danny Gerards een rustperiode ingelast om te overdenken wat hij wil met zijn motorcrosscarrière. Tot die tijd neemt Roy Hoeijmakers enkele honneurs van Gerards waar. Zo verscheen Hoeijmakers op Eerste en Tweede Paasdag op de Ecomaxx KTM SX250. Op zondag reed hij de Paascross in Well. Maandag reed hij bij de MX Open Inters in Cuijk (MON). Ook Hoeijmakers had last van de modderige baan, waardoor hij een tiende tijd trainde. In manche 1 finishte hij op P7 en in manche 2 op P6. Daarmee werd hij zesde in het dagklassement. Een goed eerste weekend voor Hoeijmakers op de Ecomaxx-motor.

 

Valentino Roks

Valentino Roks zat zaterdag, zondag én maandag op zijn Ecomaxx-quad. Op zaterdag (eerste manche) en maandag (tweede manche) verscheen hij aan de start van het NK Quads in Oldebroek (KNMV). In totaal classificeerde hij zich als zesde. Op zondag was Roks in Cuijk te vinden, hij reed in de klasse Quads Junioren. Ook Roks had pech: hij reed op kop toen toen de uitlaatbocht afbrak in de eerste manche, waardoor hij uit de baan moest rijden. Manche 2 herpakte hij zich en kwam hij als eerste van de junioren over de finish. Uiteindelijk toch nog de tweede plek in het dagklassement.

 

De jeugd

Mikey Adams, Marnicq Fonteijn en Justin Klaus waren allemaal in Well voor de MX2 Jeugd-wedstrijd (MON). Adams werd derde in het dagklassement, Klaus op eindigde op P12 en werd op de voet gevolgd door Fonteijn op P13. Op zondag verscheen hetzelfde drietal op de baan in Cuijk (MON). Adams kwam uit in de klasse MX2 Nationalen en werd uiteindelijk vierde. Fonteijn en Klaus reden bij de MX2 Senioren en werden vijfde (Klaus) en zesde (Fonteijn).