Tweemaal kopstart voor Gerards tijdens IMBA Open in Frankrijk

30-08-2016

Afgelopen zondag, 28 augustus, vond de IMBA-wedstrijd plaats in het Franse Wingles om het EK MX Open. Uiteraard verscheen Ecomaxx-rijder Danny Gerards weer aan de start op zijn KTM450.

 

Wedstrijdverslag

In de eerste manche kwam Gerards als vierde weg en wist hij zich naar de eerste plek te rijden. Dit kon hij lange tijd volhouden, totdat er een stuk ijzerdraad van een hekwerk in zijn achterwiel kwam. Hij kwam tot stilstand en had vier rondes nodig om los te komen. Daardoor finishte hij voorlaatste.

 

In de tweede manche ging de Ecomaxx-rijder meteen in de aanval en had hij een kopstart. Het zat hem echter niet mee, want hij ging onderuit en even later had hij nog een aanvaring met een Tsjech waardoor hij weer van zijn motor werd gereden. Uiteindelijk werd hij als zesde afgevlagd.

 

De derde manche vertrok de nummer 6 weer als een speer en had hij weer een kopstart! Alleen Vincent Collet wist hem te passeren, dus hij eindigde op een tweede plaats. Door alle pech onderweg moest Gerards genoegen nemen met een achtste plaats in het dagklassement.

 

Volgende wedstrijd

Danny Gerards staat momenteel derde in het tussenklassement. Met nog twee Europese wedstrijden voor de boeg blijft het spannend. Hopelijk vergaat het de Ecomaxx-rijder wat beter tijdens de volgende wedstrijd op eigen bodem: in Meijel op zondag 18 september.