Ecomaxx-rijders succesvol op eerste IMBA-wedstrijd

18-04-2016

Afgelopen zondag stonden de eerste IMBA-wedstrijden op het programma in Denemarken. Max van Mullekom en Danny Gerards reden op hun tweetakt Ecomaxx-motoren mee.

 

Max van Mullekom

Van Mullekom reed mee in de IMBA MX2 Jeugd-klasse op de Ecomaxx 125 KTM. Met succes, want hij wist alle drie de manches op zijn naam te zetten.

 

In de tijdstraining was hij het snelste en zowel in de eerste als de tweede manche reed hij zich naar de koppositie met een kleine voorsprong. In de derde manche was hij helemaal superieur: van Mullekom reed een kopstart, om deze positie vervolgens niet meer weg te geven. Hij won alle drie de manches en schreef daarmee de eerste IMBA-dagzege van dit seizoen op zijn naam.

 

 

Danny Gerards

Gerards kwam uit in de IMBA Open-klasse en reed op de Ecomaxx 250sx KTM. Hij heeft laten zien goed mee te kunnen met zijn tweetakt motor tussen de viertakten.

 

In de eerste manche viel Gerards drie keer en moest hij zich van achter het peloton naar voren zien te rijden. In deze manche wist hij zich toch nog de achtste plaats te behalen. In manche twee herpakte hij zich goed en reed hij een kopstart, om uiteindelijk een mooie tweede plaats te noteren. In manche drie reed hij in een binnenbocht zijn rempedaal eraf tegen een tractorband, mede doordoor kwam hij uiteindelijk als vijfde over de finish. Hij werd uiteindelijk vijfde in het dagklassement, een mooie uitslag.

 

Ook Ecomaxx-testrijder Jarno Verhorevoort reed in dezelfde klasse mee en wist een zesde plek te behalen op zijn viertakt motor.