Succesvolle Enduropale Le Touquet 2020 voor MX Rookie Jeremy Knuiman

06-02-2020

 

Jeremy heeft afgelopen zaterdag zijn eerste internationale strandrace gereden in Le Touquet Frankrijk. Na anderhalf uur wedstrijd kwam hij met een mooie 8e plaats over de finish.

 

Jeremy had voor deze wedstrijd startnummer 185 toegewezen gekregen en dat was behoorlijk in zijn nadeel, want dit bleek achteraf ook het nummer te zijn voor de startopstelling en mocht hij pas als 185e zijn startpositie innemen van de 186 deelnemers die uiteindelijk van start gingen. Jeremy reed naar zijn startplek en moest achteraan aansluiten in de derde rij. Afgesproken was om te proberen zover mogelijk aan de buitenzijde een plaats te vinden, omdat aan de waterkant de ondergrond harder kon zijn.

 

Toen ze klokslag 10.30u van start gingen kon Jeremy zich al snel door de menigte heen manoeuvreren en bleek dat de buitenkant de beste lijn was. Hierdoor had Jeremy een hele goede start en kon hij in de eerste ronde heel veel rijders inhalen en kwam hij de eerste ronde al door op een 18e plaats. Jeremy hield het tempo hoog en boekte elke ronde weer enkele plaatsen winst. Uiteindelijk kwam hij na een half uur wedstrijd door op een 10e plaats. Daar bleef hij goed op rijden en liep hij in op de rijders op plaats 9 en 8. De eerste pitstop verliep heel goed en ging precies zoals Jeremy, Priscilla, Henk en monteur Martin besproken hadden. Toen hij weer ging rijden werd het gat tussen Jeremy en de rijders steeds kleiner op plaats 9 en 8. Voor de verplichte tweede pitstop zat Jeremy achter de rijder op plaats 9. Deze pitstop verliep zo goed dat Jeremy in de aansluitende ronde de 9e plaats over kon nemen. In de laatste 20 minuten reed hij zeer goede en constante rondetijden en kon hij zelfs nog in de laatste ronde door een mooie inhaalmanoeuvre, plaats 8 overnemen om uiteindelijk op een mooie 8e plaats te finishen! Graag wil hij alle leveranciers en alle sponsoren en supporters bedanken voor hun bijdrage om dit resultaat te kunnen behalen.

 

Jeremy vond het één van de mooiste races uit zijn carrière en gaat zich nu volledig voorbereiden op het nieuwe MX seizoen dat begin maart van start zal gaan.