Doornwaard weer superieur in Cup 125cc Halle

10-09-2019

Op zondag 8 september verscheen Remco Doornwaard in Ecomaxx-kleuren op het circuit in Halle. Hij verscheen aan de start van de Cup 125cc en het was voor hem een perfecte dag. In de tijdtraining zette hij een paar rondjes aan en daarmee klokte hij de snelste tijd.

 

In de eerste manche kwam de Ecomaxx-testrijder als tweede uit het starthek. Hij reed twee rondjes achter de kopman. Hij kon hem daarna mooi passeren en wist een groot gat te slaan. Dit hield hij goed vol tot aan de finish.

 

In de tweede manche kwam Doornwaard niet zo lekker uit het starthek. Hij reed een paar rondes achter de anderen aan, totdat hij de ruimte zag om de eerste plaats weer over te nemen. Dit lukte hem en dit kon hij ook vasthouden tot aan de finish. 

 

Meteen na de tweede manche moet zijn motor losgemaakt worden ter controle van de cc's. Hij was niet de enige, de eerste vijf uit het kampioenschap moesten eraan geloven.  Uiteraard was alles in orde aan de Ecomaxx-motor van Doornwaard. Hij keerde tevreden huiswaarts met wederom beide manchezeges én de dagzege op zak. 

 

Een weekend met vallen en opstaan voor Demi Verploegh

Ook de Ecomaxx-motor van Demi Veploegh kwam in actie afgelopen weekend. Op zaterdag reed ze in Halle mee met de UMX in de Damesklasse. Het was een wedstrijd met vallen en opstaan, letterlijk. In de eerste manche viel Verploegh namelijk met de start, maar gelukkig stond ze gauw weer op om de manche te vervolgen. Ze kon knap terugrijden naar de tweede plaats, om zo ook te finishen.

 

In de tweede manche viel de Ecomaxx-dame wederom met de start. Dit verliep iets minder goed voor Verploegh. Er reden namelijk 2 motors over haar heen, wat haar wat blauwe plekken en schrammen opleverde. Ook reed iemand over haar stuur, waardoor het startknopje klem zat onder gashuisje. Het gevolg was dat de startmotor bleef draaien, waardoor ze die met een stok terug moesten slaan. Met de nodige tijdsverlies tot gevolg, waardoor ze als laatste aan de wedstrijd kon beginnen. Eenmaal op haar motor, zette ze de aanval in naar voren. Onderweg is ze tijdens een inhaalactie nog eens gevallen, maar gelukkig kon ze meteen weer verder. Uiteindelijk wist ze knap terug te rijden naar de derde plaats.  Uiteindelijk was ze de tweede dame in het dagklassement. 

 

Op zondag ging ze van start bij de ONK Cup 250. Daar werd ze uiteindelijk 31e.