Ecomaxx-dame Verploegh in actie bij WMX Loket

29-07-2019

Eind vorige week reisde Demi Verploegh met haar Ecomaxx-motor af naar het Tsjechische Loket. Op zaterdag en zondag stond daar voor Verploegh namelijk een wedstrijd bij de WMX op het programma. 

 

De vrije training benutte ze om de baan goed te verkennen. Het bleek al gauw een mooie, maar ook zeker een moeilijke baan te zijn voor de Ecomaxx-dame. Met de tijdtraining ging alles soepel en reed ze goed. Ondanks dat kon ze naar eigen zeggen toch geen goede tijd neerzetten. Ze klokte de 34e tijd.

 

Bij de start van de eerste manche vielen enkele meiden vóór Verploegh. Daardoor moet ze hard remmen en proberen om om de gevallen dames heen te draaien. Dat ging niet helemaal soepel. De Ecomaxx-dame verloor daardoor best wat tijd. Eenmaal rijdende kon ze geen snelheid vinden om weer naar voren te rijden en had ze er eigenlijk ook geen plezier in. Het resultaat in de eerste manche: de 36e plaats.

 

In de warming-up van de tweede manche verloor Verploegh haar helmklep. het was wel knap dat ze zelf niet ten val kwam! Gelukkig schoot een Nederlander langs de baan meteen te hulp. Ze zetten de klep vast met tape aan de helm, zodat de rijdster van Team Ecomaxx toch aan de start kon verschijnen. Helaas was Verploegh's start wederom niet denderend. Toch kon ze ditmaal wel lekker rijden en een goed ritme vinden. Ze heeft laten zien dat ze terug kan komen van een tegenvaller, wat erg prijzenswaardig is! Met het resultaat van de tweede manche was Verploegh niet tevreden, ze werkt namelijk 30e. Met een ervaring rijker en nog voldoende trainingspunten in het achterhoofd keerde Verploegh huiswaarts.