ECOMAXX  BIKE  FUEL  4:
ALTIJD STARTEN  EN SCHOON  RIJDEN, HAAL  MEER  UIT  JE  MOTOR


Ecomaxx Bike Fuel 4 is een lang houdbare, ethanolvrije en ongelode benzine voor alle motorfietsen en quads die gewone benzine gebruiken. De benzine veroudert niet waardoor je motor altijd start! De ideale overwinteringsbenzine dus. Bovendien verbetert Ecomaxx Bike Fuel 4 de prestaties en de benzine verbrandt extreem schoon. Door het hoge octaangehalte zeer geschikt voor moderne hoog-vermogen motoren en oldtimer racers. Lees snel verder en informeer bij een verkooppunt.
 

Verkooppunten

 

ECOMAXX BIKE FUEL 4

 • Meer dan 3 jaar houdbaar
 • Ideaal voor het aftanken voor de winterstop
 • Probleemloze start, zelfs na lange winterstop
 • Tast het brandstofsysteem niet aan
 • Tast coating in brandstoftank niet aan
 • Tast de aluminium delen van de carburateur niet aan
 • Sproeiers en injectors blijven schoon
 • Mengbaar met alle soorten pompbenzine
 • Direct te gebruiken, zonder aanpassingen te doen
 • Maakt brandstofadditieven overbodig
 • Bevat geen bio-ethanol
 • Vervangt E5- en E10-benzine

PROBLEMEN  BIJ  GEWONE  POMPBENZINE

Wanneer de motor lang stilstaat, kan gewone pompbenzine het brandstofsysteem aantasten. Met name carburateur motorfietsen zijn gevoelig voor aantasting van de carburateur en brandstofsproeiers, vaak al na een korte winterstop. Gewone pompbenzine bevat componenten die metalen zoals aluminium, koper en messing kunnen aantasten. De oxides van deze metalen slaan neer en veroorzaken verstoppingen in het brandstofsysteem. Daarnaast kunnen er door gomvorming en bacteriegroei ook afzettingen in het brandstofsysteem komen. Hierdoor start de motor niet goed meer en loopt deze vaak onregelmatig. Evengoed kunnen brandstofinjectiesystemen vervuild raken en daardoor minder goed injecteren. De motor loopt dan minder mooi en gebruikt vaak meer benzine.
 

SCHOON  IS  BETER  VOOR  MOTOR,  MILIEU  EN  GEZONDHEID

Ecomaxx Bike Fuel 4 is beter voor gezondheid en milieu dan gewone pompbenzine, omdat het minder schadelijke bestanddelen bevat zoals benzeen en tolueen. Ook bevat het minder aromatische koolwaterstoffen die bij verbranding koolafzetting kunnen veroorzaken. Hierdoor blijft de motor schoner: Ecomaxx Bike Fuel 4 reinigt zelfs de verbrandingsruimte inwendig!
 

ALTIJD  STARTEN,  OOK  NA  LANGE  TIJD  STILSTAND

Ecomaxx Bike Fuel 4 is meer dan 3 jaar lang houdbaar. Omdat de kwaliteit van de benzine zo lang behouden blijft, start je motor altijd! Zelfs na een lange winterstop. Bovendien blijven de materialen van de carburateur en de injectors onaangetast. Tank daarom je motor voor de winterstop af met Ecomaxx Bike Fuel 4. Lees hieronder verder hoe je dat het beste doet.

 

 

 

DE  WINTERSTOP:
HOE  GEBRUIK  IK  ECOMAXX  BIKE  FUEL  4?


Het is het beste om de tank zo goed mogelijk leeg te rijden, of als het kan, geheel leeg te zuigen. Nadat je Ecomaxx Bike Fuel 4 getankt hebt, rijd je een paar kilometer zodat niet alleen de tank maar ook het brandstofsysteem gevuld is met Ecomaxx Bike Fuel 4. Nu kan de motor probleemloos een paar maanden stilstaan. Wij adviseren om de motor met een zo vol mogelijke tank weg te zetten zodat ook daar geen roestvorming kan optreden. Zeker bij oldtimers is dit verstandig. Ecomaxx Bike Fuel 4 verdampt minder snel dan gewone pompbenzine, waardoor er dus meer brandstof behouden blijft! Het is wel raadzaam om bij carburateurmotorfietsen af en toe het tankkraantje open te zetten zodat de vlotterbakken gevuld blijven met Ecomaxx Bike Fuel 4. Dit voorkomt oxidaties door de lucht. Als je Ecomaxx Bike Fuel 4 gebruikt, hoef je geen brandstofstabilizers toe te voegen.


Alleen voor de winterstop aftanken of het hele jaar door rijden op Ecomaxx Bike Fuel 4? Bereken het zelf. Bekijk rekenvoorbeeld brandstofprijs.

ECOMAXX  BIKE  FUEL  4  IS  MENGBAAR   MET  GEWONE  POMPBENZINE

Je kunt altijd gewone pompbenzine tanken, ook als er Ecomaxx Bike Fuel 4 in de tank zit. Dus onderweg tanken is geen probleem. Ideaal, zo’n flexibel brandstofsysteem! Voor motoren die erg weinig gebruikt worden, is het beter om altijd Ecomaxx Bike Fuel 4 te tanken.

VEELGESTELDE  VRAGEN

Mijn carburateur is al aangetast door gewone benzine. Kan Ecomaxx Bike Fuel 4 dit repareren? Lees meer

Nee, een carburateur of injector die aangetast is, kan niet door Ecomaxx Bike Fuel 4 gerepareerd worden. Deze afzettingen zitten vaak in alle kleine gaatjes van de sproeiers en injectors en moeten meestal mechanisch schoongemaakt worden. Je kunt wel een gespecialiseerde brandstofreiniger proberen, maar meestal is het probleem al te groot. 

Ik rijd het hele jaar door op Euro 95 en tank alleen in de winter Ecomaxx Bike Fuel 4. Kan er dan alsnog een probleem optreden? Lees meer

Ja, dat kan voorkomen. Wanneer er ook Euro 95 getankt wordt, zijn brandstofproblemen niet helemaal uit te sluiten. Omdat Euro 95 ethanol bevat, zal dit water uit de lucht aantrekken. Hierdoor kan oxidatie van het brandstofsysteem ook in de zomermaanden optreden, afhankelijk van hoe vaak je tankt en rijdt. Als je veel rijdt, zullen er minder snel brandstofproblemen voorkomen omdat er dan regelmatig nieuwe benzine in de tank zit. Rijd je minder vaak, dan is de kans op brandstofproblemen groter en is het verstandiger om alleen op Ecomaxx Bike Fuel 4 te rijden.

Ik heb een motorfiets die meer dan 150 Pk levert en meer dan 12.000 toeren draait. Is Ecomaxx Bike Fuel 4 wel geschikt hiervoor? Lees meer

Ja. Ecomaxx Bike Fuel 4 is in eerste instantie ontwikkeld om brandstofproblemen te voorkomen, maar is door haar unieke samenstelling uitermate geschikt voor zware, hoog vermogende motoren die langdurig vol gas belast worden. Ecomaxx Bike Fuel 4 presteert in deze gevallen vaak beter dan gewone pompbenzine!

Ik heb een oldtimer motorfiets. Is Ecomaxx Bike Fuel 4 wel geschikt hiervoor? Lees meer

Ja, je kunt Ecomaxx Bike Fuel 4 probleemloos gebruiken in oudere motoren. Ecomaxx Bike Fuel 4 houdt rubber- en pakkingmateriaal opgezwollen, net zoals bij gewone pompbenzine. Hierdoor wordt lekkage als gevolg van krimp in de pakkingen zoveel mogelijk voorkomen.

Verbrandt Ecomaxx Bike Fuel 4 schoner? Lees meer

Ja. De samenstelling van Ecomaxx Bike Fuel 4 is zuiverder en het bevat minder aromatische koolwaterstoffen die bij verbranding koolafzetting kunnen veroorzaken. Daarnaast bevat Ecomaxx Bike Fuel 4 veel minder schadelijke bestanddelen zoals benzeen en tolueen.

Kan ik Ecomaxx Bike Fuel 4 ook gebruiken voor mijn tweetakt motorfiets? Lees meer

Ecomaxx Bike Fuel 4 is een ongemengde viertakt benzine, zonder toegevoegde tweetakt olie. Je kunt elke tweetakt olie bijmengen om een geschikt tweetakt mengsel te maken voor je tweetakt motor. Maar beter nog kun je Ecomaxx Bike Fuel 2 of Ecomaxx Classic Bike Fuel 2 tanken. Beide producten zijn kant-en-klaar voor gebruik, voorzien van speciaal ontwikkelde hoogwaardige tweetakt olie en >3 jaar houdbaar. Informeer bij een verkooppunt naar de beschikbaarheid.

Moet ik de afstelling van mijn motor aanpassen als ik Ecomaxx Bike Fuel 4 ga gebruiken? Lees meer

Nee. Je kunt Ecomaxx Bike Fuel 4 direct gebruiken, zonder aanpassingen te doen. Als je motor goed loopt op gewone pompbenzine hoef je niets te veranderen.

Ecomaxx Bike Fuel 4 is duurder dan gewone pompbenzine. Kan ik dat terugverdienen? Lees meer

Ja. Zeker wanneer je motor lang stilstaat. Een reparatie aan carburateurs (schoonmaken) of injectiesysteem is relatief duur. Het is een tijdrovende klus voor de motorfietszaak en het moet nauwkeurig gebeuren. Voorkomen is in dit geval beter dan repareren. Ecomaxx Bike Fuel 4 is ook een betere oplossing dan een brandstofstabilizer, want die is vaak maar korte tijd werkzaam. Daarnaast kun je op deze zeer kleine hoeveelheid toevoeging geen extra kilometers rijden. Daarentegen kun je op elke toegevoegde liter Ecomaxx Bike Fuel 4 probleemloos 15 tot 20 Km rijden!

VERKOOPPUNTEN


Ecomaxx Bike Fuel 4 is voor iedereen verkrijgbaar. Onze verkooppunten weten alles van de benzine en helpen je graag verder. Bel even en informeer naar de mogelijkheden. Er komen steeds meer verkooppunten bij, kijk af en toe op de website om te zien of er een bij jou in de buurt is.

 

Vind een verkooppunt

 

Vragen?

Neem gerust contact met ons op,
wij helpen je graag.

Contact

Facebook

Ga naar onze Facebookpagina, like
en deel de pagina met je eigen netwerk!

Naar Facebook

GVG  Oliehandel  B.V.

Het bedrijf achter Ecomaxx.
Kom meer te weten over ons.

Naar website