ECOMAXX  BIKE  FUEL  2:
DE IDEALE TWEETAKT BENZINE VOOR ZWARE TWEETAKT MOTOREN


Bike Fuel 2 is een lang houdbare kant-en-klare voorgemengde tweetakt benzine met een mengverhouding van 1:40 (2,5 % olie). Door het wat hogere oliegehalte is Bike Fuel 2 zeer geschikt voor zwaarbelaste tweetakt motoren en oldtimer tweetakten van voor 1970. Bike Fuel 2 bevat een vol synthetische ester tweetakt olie die meer dan 800 uur volop getest is in onze Ecomaxx crossmotoren. Bike Fuel 2 is al sinds 2016 op de markt en heeft zich bij veel oldtimer tweetakt motoren bewezen in de praktijk. Zelfs bij motoren waarvan oudsher 1:25 (4% oliegehalte) werd voorgeschreven, zoals bij de ­grotere tweetakt motoren van voor 1970.

 

Verkooppunten

 

ECOMAXX BIKE FUEL 2

 • Kant-en-klare tweetakt benzine, voorzien van 2,5% (1:40) extreem hoogwaardige tweetakt olie
 • Geschikt voor alle tweetakt scooters, brom- en motorfietsen, zowel modern als klassiek
 • Meer dan 3 jaar houdbaar
 • Ideaal voor het aftanken vóór de winterstop
 • Voorkomt startproblemen, zelfs na lange winterstop
 • Zorgt voor een schonere verbranding
 • Aanzienlijk minder uitstoot van schadelijke stoffen
 • Uitwisselbaar met alle soorten pompbenzine
 • Tast oude rubberafdichtingen en pakkingen niet aan
 • Bevat geen (bio-)ethanol
 • Direct te gebruiken, zonder aanpassingen te doen
 • Maakt brandstofadditieven overbodig
 

WAAROM WAT MEER TWEETAKT OLIE?

Tweetakt olie zorgt voor een hydro-dynamische smering van het lager. Door de ‘rollende’ beweging pompt een ‘kogel’ of ‘ton’ van het lager de tweetakt olie onder zich, waardoor het op de oliefilm gaat drijven. Omdat vroeger de toleranties van lagers, drijfstangen en pistonpennen groter waren, hebben ze meer speling. Ook door slijtage kan er extra speling ontstaan. Daarom is een wat dikkere filmlaag van de olie vaak nodig. Ideaal voor de grote tweetakt motoren van oude motorfietsen en motorscooters van voor 1970, zoals de Vespa motorscooters.

 

Ook zwaar opgevoerde brommers en scooters kunnen wat extra olie gebruiken. Door de grotere krachten op bijvoorbeeld het drijfstanglager zorgt de extra olie voor een betere smering en voorkomt schade na langere tijd.

 

 

 

PROBLEMEN  BIJ  GEWONE  POMPBENZINE

Een groot nadeel aan pompbenzine is dat het componenten bevat die metalen zoals aluminium, koper en messing kunnen aantasten. Daarnaast kunnen er door gomvorming en bacteriegroei ook afzettingen in het brandstofsysteem komen. Hierdoor start de motor niet goed meer en loopt deze vaak onregelmatig.
 

SCHONER  IS  BETER  VOOR  MOTOR,  MILIEU  EN  GEZONDHEID

Ecomaxx Bike Fuel 2 is schoner en beter dan pompbenzine voor zowel gezondheid en milieu als de motor zelf. Dit komt omdat de brandstof geen schadelijke stoffen bevat, zoals benzeen en tolueen. Daarnaast verbrandt het veel schoner en blijft de motor dus ook schoner. Ook bevat de brandstof geen (bio-) ethanol.

 

ALTIJD  STARTEN, 
ZELFS  NA  LANGE  WINTERSTOP

Ecomaxx Bike Fuel 2 is meer dan 3 jaar lang houdbaar. Omdat de kwaliteit van de benzine zo lang behouden blijft, zijn startproblemen verleden tijd. Zelfs na een lange winterstop! De ideale overwinteringsbenzine dus. Tank daarom je scooter, brom- en motorfiets vóór de winterstop af met Ecomaxx Bike Fuel 2.

 

Uitwisselbaar met gewone pompbenzine
Je kunt altijd gewone pompbenzine tanken, ook als er Ecomaxx Bike Fuel 2 in de tank zit. De benzine is zodanig samengesteld dat het altijd uitwisselbaar is. Handig voor onderweg! Voor motoren die erg weinig gebruikt worden, is het beter om altijd Ecomaxx Bike Fuel 2 te tanken.

VERKOOPPUNTEN


Ecomaxx Bike Fuel 2 is sinds kort voor iedereen verkrijgbaar. Onze verkooppunten weten alles van de benzine en helpen je graag verder.

De brandstof is echter relatief nieuw en er zijn nog wenig verkooppunten die dit product in het schap hebben staan.

Bel altijd eerst even en informeer naar de mogelijkheden.

 

Er komen steeds meer verkooppunten bij, kijk af en toe op de website om te zien of er een bij jou in de buurt is.

 

Vind een verkooppunt

 

Vragen?

Neem gerust contact met ons op,
wij helpen je graag.

Contact

Facebook

Ga naar onze Facebookpagina, like
en deel de pagina met je eigen netwerk!

Naar Facebook

GVG  Oliehandel  B.V.

Het bedrijf achter Ecomaxx.
Kom meer te weten over ons.

Naar website