Zware Dutch Masters voor Team Ecomaxx

31-05-2019

Op Hemelvaartsdag stond in Rhenen de derde Dutch Masters of Motorcross op de agenda. Natuurlijk waren Mike Kras en Youri van 't Ende weer present. Beide Ecomaxx-rijders hadden het zwaar, maar wisten allebei wel enkele wedstrijdpunten te pakken.

 

Kras in eerste manche elfde

In de tijdtraining zette Kras de veertiende tijd neer. Hij kon zijn draai niet echt vinden en had moeite om een foutloze ronde te rijden.  Kras begon de eerste manche rond de tiende positie. Gedurende de wedstrijd wist hij wat plaatsen te winnen, maar ook weer te verliezen. Uiteindelijk kwam hij op een elfde positie over de finish. Erg netjes dus. 

 

In de tweede manche had Kras moeite om zijn ritme te vinden. Hij reed deze manche voornamelijk tegen zichzelf en verloor daardoor heel wat plaatsen. Hij werd uiteindelijk als 21e afgevlagd.  Het was voor Kras een manche om snel te vergeten.

 

Eerste wedstrijdpunten voor Van 't Ende

De 23e tijd was voor Van 't Ende bij de tijdtraining.  Hij kwam redelijk uit het starthek, rond de veertiende positie. Hij kon nog twee plaatsen pakken, en had Kras in het visier. Dit probeerde hij zo te houden, maar helaas begaf zijn achterwiel het na enkele rondes. Daardoor kon hij de manche niet voortzetten en verscheen er een "DNF" achter zijn naam.

 

In de tweede manche had Van 't Ende een goede start. Daardoor begon hij rond de top 10 aan de wedstrijd. Hij reed een prima manche en kwam uiteindelijk als twaalfde over de eindstreep. Daarmee pakte hij zijn eerste wedstrijdpunten in de Dutch Masters en mag hij hoe dan ook rijden bij de finale op de Zwarte Cross. Na alle pech is het een leuke opsteker, maar toch is er nog zeker ruimte voor verbetering.

 

Beide rijders maken zich nu op voor de eerstvolgende wedstrijd. Dat is een EMX2T-wedstrijd in Rusland, in het weekend van 8 en 9 juni.