Roks voert nog steeds klassement NK Quads aan, Haverdil nog niet de oude

27-05-2019

Afgelopen zondag waren de Ecomaxx-quads van Valentino Roks en Rick Haverdil te vinden in Halle. Ze waren daar voor een wedstrijd bij de KNMV. Roks kwam uit in de klasse NK Quads en Haverdil bij de ONK Quads Masters.

 

Roks nog steeds 1e in tussenklassement NK Quads

Roks trainde de eerste tijd. In de eerste manche kwam hij netjes als tweede door de eerste bocht en werd hij als derde afgevlagd. Helaas werd hij vijf plaatsen teruggezet vanwege iets teveel decibel bij de geluidsmeting. Daardoor kwam hij uit op de achtste positie.

 

De tweede manche begon goed voor Roks. Hij pakte namelijk de kopstart en wist lang op de eerste positie te rijden en dat met een losse stuurpen in de laatste paar rondes! Uiteindelijk moest hij in het laatste rondje nog één quad voor laten gaan en kwam hij als tweede over de finish. Het was voor Roks een dag vol gebeurtenissen om gauw te vergeten. Ondanks de pech kwam hij toch nog knap uit op de vierde positie in het dagklassement. In het tussenklassement bij de NK Quads staat Roks nog steeds bovenaan.

 

Haverdil nog niet de oude

Voor Haverdil verliep de tijdtraining in Halle redelijk goed. Hij zette namelijk de zevende tijd neer. Ook de start van de eerste manche was goed, de Ecomaxx-quad kwam namelijk als tweede door de eerste bocht. Helaas had Haverdil te veel pijn aan zijn rug, waardoor hij geen topprestatie kon leveren. In de eerste manche werd hij als veertiende afgevlagd.  Haverdil besloot in de tweede manche helemaal niet te starten, vanwege de hevige pijn in zijn rug.