Ecomaxx-rijders Roks en Doornwaard op het podium, ook Haverdil weer in actie

22-05-2019

Niet alleen Kras, Van 't Ende en Verploegh kwamen afgelopen weekend in actie voor Team Ecomaxx. Ook de andere rijders hadden wedstrijden op het programma. Valentino Roks was present in Geldermalsen en kwam uit in de klasse NK Quads. Rick Haverdil viel enkele weken geleden uit, maar was weer voldoende hersteld om met zijn Ecomaxx-quad weer aan de start te verschijnen bij de ONK Quads Masters.  Voor Ecomaxx-testrijder Remco Doornwaard was het afgelopen zondag te doen in Eersel, waar de derde wedstrijd van de Cup 125cc plaatsvond. 

 

Valentino Roks tweede bij NK Quads

Met 43 quads, was het veld bij de NK Quads erg vol. Toch liet Roks zich daar niet door weerhouden en wist hij de eerste tijd te trainen. In de eerste manche kwam Roks op zijn Ecomaxx-quad goed weg bij de start en kwam hij als tweede door de eerste bocht. Na één ronde kon hij de eerste positie innemen en wist hij de wedstrijd gecontroleerd uit te rijden op deze positie.

 

De start van de tweede manche verliep voor Roks wat twijfelachtig, waardoor hij als vierde uit het starthek kwam. Roks knokte zich naar voren en kwam uiteindelijk als tweede quad over de eindstreep. Deze zondag was de Ecomaxx-rijder goed voor de tweede plaats!

 

Rick Haverdil weer in actie bij ONK Quads Masters

Haverdil zette in de tijdtraining de tiende tijd neer. In zowel de eerste als de tweede manche kwam hij goed uit het starthek. Uiteindelijk werd hij in de eerste manche tiende en in de tweede manche negende. Hij had gedurende de wedstrijd wel nog last van zijn rug en enkel. Daardoor ging het rijden voor hem minder goed en fijn, maar dat is logisch na een paar weken afwezigheid. 


Remco Doornwaard eerste bij Cup 125cc

Doornwaard zette in de tijdtraining één ronde aan, waarmee hij meteen de snelste tijd te pakken had. In de eerste manche was de kopstart voor de Ecomaxx-testrijder. Deze positie wist hij relatief eenvoudig te verdedigen, om ook als eerste afgevlagd te worden. In de tweede manche was de kopstart wederom voor Doornwaard. Halverwege de wedstrijd was hij betrokken bij een kleine valpartij. Ook liep hij blaren op in zijn handen. In deze manche zat er voor hem niet meer in dan de tweede plaats. Toch was de Ecomaxx-rijder de dagwinnaar en ging hij met een bos bloemen en de grootste beker naar huis.