Verploegh kopstart en tweede bij UMX Markelo, Roks 8e bij MON in Lottum

14-04-2019

Ook Valentino Roks en Demi Verploegh kwamen uit voor Team Ecomaxx afgelopen weekend.

Demi Verploegh: UMX in Markelo

Verploegh reisde zaterdag af naar Markelo. Ze reed mee met de uitwisselingswedstrijd (UMX), met in totaal bijna 20 dames. Bij de eerste manche pakte ze de kopstart en bleef ze de te kloppen dame. Helaas was er net voor het einde een rode-vlagsituatie vanwge een zware valpartij.

 

In de tweede manche kwam de Ecomaxx-dame als derde uit het starthek en wist ze die positie de gehele race vast te houden. Helaas was te tijd te kort om een goede aanval in te zetten op de tweede dame. Verploegh belandde uiteindelijk wel op het podium op de tweede plaats.

 

Valentino Roks: MON Quad Inters in Lottum

Valentino Roks was op zondag in Lottum te vinden voor een wedstrijd bij de MON Quad Inters. Het was een pittige baan. Met de tijdtraining zette hij de vijfde tijd neer. Helaas had hij bij de eerste manche pech dat een andere quad boven op hem reed, waardoor de wielen in elkaar zaten. Toen ze eenmaal uit de knoop waren, kon de Ecomaxx-rijder aan de westrijd beginnen op de laatste positie. Toch wist hij zich netjes terug te rijden naar een mooie vijfde plaats. 

 

In de tweede manche startte hij goed op een zevende positie. Deze plaats wist hij vijf rondes lang vast te houden, maar in ronde zes ging het even mis. De Ecomaxx-quad ging op zijn kant, waardoor Roks heel wat plaatsen moest inleveren. Hij kon op de dertiende positie de wedstrijd vervolgen en werd als twaalfde afgevlagd. Roks werd uiteindelijk achtste in het dagklassement.