Eerste Dutch Masters in Oss voor Team Ecomaxx

15-04-2019
Afgelopen weekend was het zover: de eerste eerste Dutch Masters of Motorcross. De wedstrijd vond plaats op het circuit in Oss. Ecomaxx-rijders Youri van 't Ende en Mike Kras waren present en reden mee bij de 250cc-klasse. 
 

Tijdtraining: veelbelovende tijden

Met de tijdtraining zaten beide Ecomaxx-rijders er goed bij. Kras trainde een hele mooie zevende tijd en Van 't Ende zette de twaalfde tijd neer. Dat was veelbelovend!
 

Eerste manche: Kras zesde, Van 't Ende  vast onder het    gaas

In de eerste manche kwam Kras goed uit het starthek: als vijfde. Hij reed een erg goede race en werd uiteindelijk als zesde afgevlagd. De halve wereldtop was aanwezig, dus dit voelde voor Kras als een overwinning. Zeker gezien het feit dat er erg veel stof en bakstenen over de baan verspreid lagen. 
 
Waar de eerste manche voor Kras goed begon, had Van 't Ende wat meer pech. In de tweede bocht viel hij namelijk en zat zijn motor vast onder het gaas. Het lukte de Ecomaxx-rijder pas na een paar seconden om de motor te bevrijden, waardoor hij meer als een halve ronde later aan de wedstrijd kon beginnen vanuit de laatste positie. Van 't Ende vocht zich terug naar voren en wist toch nog knap als 27e te finishen.
 

Tweede manche: Kras betrokken bij crash, Van 't Ende lang op P7

Ook in de tweede manche kwam Kras erg goed weg bij de start. Hij reed in een top 5-positie, toen eenvan de koplopers helaas de controle kwijtraakte. Hij nam onze Ecomaxx-rijder mee de hekken in, waardoor het dit keer Kras was die met een flinke achterstand aan de wedstrijd kon beginnen. Hij had de snelheid er goed in zitten en wist zich toch nog terug te rijden tot de zestiende plaats. Helaas was er te weinig tijd om zich in de top 10 te rijden.
 
Gelukkig kon Van 't Ende aan de crash bij de start ontkomen en zat hij er erg goed bij. Vanuit de zevende positie kon de Ecomaxx-rijder de wedstrijd beginnen. Dit wist hij bijna de hele manche vol te houden, totdat hij te kampen kreeg met een technisch probleem. Hij kon helaas niet verder, op anderhalve ronde vóór de finish. 
 

Wedstrijd met vallen en opstaan

Al met al was het een bewogen weekend met veel pech voor Team Ecomaxx. De rondetijden waren erg goed van zowel Kras als van Van 't Ende, dus dat kweekt wel vertrouwen voor beide rijders. Uiteindelijk viel Kras net buiten de Top 10. Hij behaalde 20 wedstrijdpunten en moest genoegen nemen met een de elfde plaats. Van 't Ende pakte helaas geen punten.