Kopstart en tweede plaats voor Valentino Roks in Varsseveld, pech voor Rick Haverdil

24-03-2019

Ook in eigen land was Team Ecomaxx actief. De quads van Rick Haverdil en Valentino Roks moesten afgelopen zondag namelijk voor het derde weekend op rij weer in actie komen. Ditmaal waren zij naar Varsseveld afgereisd.

 

Kopstart en tweede plaats voor Valentino Roks

Valentino Roks verscheen weer bij de NK Quads achter het starthek. Hij trainde de eerste tijd. De eerste manche was voor Roks erg zwaar, waarbij hij last kreeg van harde onderarmen. Toch wist hij netjes als tweede over de eindstreep te komen. In de tweede manche pakte hij de kopstart en ging het rijden voor zijn gevoel een stuk beter dan de eerste manche. Ook nu wist hij als tweede afgevlagd te worden. In het dagklassement eindigde hij op de tweede plaats. 

 

Pech voor Rick Haverdil

Rick Haverdil reed weer bij de ONK Quads Masters en zette in de tijdtraining de twaalfde tijd neer. Bij de eerste manche kwam hij op zijn Ecomaxx-quad goed weg bij de start en kwam hij als derde door de eerste bocht. Haverdil reed een hele tijd op de vijfde plaats, totdat hij in de laatste ronde hard ten val kwam. Het zag er zo ernstig uit, dat hij naar het ziekenhuis in Doetinchem is gebracht. Daar hebben ze hem nog een nachtje gehouden voor de zekerheid, maar gelukkig kon hij vanochtend zonder botbreuken weer naar huis. Waarschijnlijk heeft hij wel zijn spieren en pezen goed opgerekt en moet hij even een maandje rust nemen.