Ecomaxx-rijder Roks pakt winst in Lochem, Haverdil zesde

19-03-2019

Waar de Dutch Masters in Axel nog werden afgelast, ging de ONK Sidecar & Quads Masters ondanks alle regenval gewoon door. Ecomaxx-rijders Valentino Roks en Rick Haverdil waren daarom afgelopen zondag met hun Ecomaxx te vinden in Lochem. 

 

Winst voor Roks  (NK Quads)

Roks reed in de klasse NK Quads en kwam er in de tijdtraining achter dat zijn transponder niet werkte. Gelukkig kon zijn achterban nog snel een andere halen, zodat hij de laatste ronde nog de zesde tijd kon neerzetten. In de eerste manche starte de Ecomaxx-quad redelijk op een vijfde positie. Roks wist nog twee plaatsen in te lopen, om vervolgens als derde over de finish te komen.

 

In de tweede manche kwam Roks als tweede uit het starthek. Gaandeweg de manche wist de Ecomaxx-rijder ook de kopman te verslaan, waardoor Roks als eerste werd afgevlagd. Uiteindelijk behaalde hij de meeste punten van zijn klasse, daardoor mocht hij de hoogste trede van het podium beklimmen.

 

Haverdil  op de    zesde plaats   (Quads Masters)

Haverdil reed wederom in de klasse Quads Masters, alwaar hij de achtste tijd trainde. In de eerste manche kwam hij goed weg bij de start en wist hij als zesde te eindigen. In de tweede manche was de start eveneens redelijk en finishte hij als zevende. In het dagklassement eindigde Haverdil op een zesde plaats.  In het tussenklassement van het kampioenschap staat hij nu vierde.