Vijf kopstarts, Americano Race én Superfinale voor Mike Kras op Supercross in Goes

21-01-2019

Op vrijdag 18 en zaterdag 19 januari vond de Supercross plaats in de Zeelandhallen in Goes. Ecomaxx-rijder Mike Kras reed mee bij de Inters. Met de tijdtraining op vrijdag zette Kras de derde tijd neer.

Americano Race

Op vrijdag vond ook de Americano Race plaats, waar de Ecomaxx-rijder met nog 11 anderen achter het starthek verscheen. Bij een Americano Race starten 12 man en na elke 3 ronden vallen de laatste 3 rijders steeds af. Dit ging door totdat er nog 5 over waren. Kras werd hier uiteindelijk vierde en was daarmee de beste Nederlander in het veld.

Superfinale

Op zaterdag werd de groep in vieren gedeeld en vonden er in totaal 6 series plaats. Elke rijder ging tijdens 3 series de strijd aan om de winst. De rijders die driemaal in de top 6 zijn gefinisht, gingen door naar de Superfinale. Kras wist één van zijn series te winnen en in de andere series kwam hij in de top 6. Dus mocht hij deelnemen aan de Superfinale!

Voor Kras kon deze finale niet beter beginnen. Hij pakte namelijk de kopstart en kon heel even iedereen achter zich laten. Het was wat gevaarlijker rijden, aangezien de organisatie de waves wat dieper hadden gemaakt. Kras nam geen risico en reed de finale netjes uit op een mooie zesde plaats. 

Veelbelovend voor het nieuwe seizoen

Het succesvolle weekend was voor de Ecomaxx-rijder een goede voorbereiding voor het komende seizoen. Kras liet zien dat hij al goed in vorm was, door maar liefst vijf keer de kopstart achter zijn naam te zetten. Dat belooft wat voor 2019!