Demi Verploegh grijpt net naast de titel

29-10-2018

Afgelopen zondag stond in Meijel de laatste wedstrijd op het programma voor de MON Dames. Deze wedstrijd werd, net als anders, verreden samen met de MON Veteranen. Ecomaxx-dame Demi Verploegh kwam ten strijde en had goede papieren om de kampioenstitel in de wacht te slepen. Dat liep helaas anders...

 

Training: snelste tijd

Haar vechtersmentaliteit liet Verploegh al zien in de tijdtraining. De Ecomaxx-dame zette namelijk de snelste tijd neer. Bij de eerste manche kwam ze goed weg bij de start als eerste dame, op een vierde positie in totaal. Deze positie wist ze zeven rondes lang vast te houden. In de achtste ronde wist ze zelfs een veteraan te passeren. Ze reed twee rondes lang op een derde positie, nog steeds als beste dame. Het werd haar niet gemakkelijk gemaakt, want ook Amber Simons zette de aanval in. Uiteindelijk moest Verploegh haar in de tiende en laatste ronde laten passeren. De Ecomaxx-dame werd tweede, vlak achter Simons. 

 

De tweede en allesbeslissende manche

Met de behaalde punten in de eerste manche, waren de kaarten voor het kampioenschap nog niet geschud. Zowel Verploegh als Simons konden de titel namelijk nog binnenslepen. Alles hing af van de tweede manche.

 

In de tweede manche kwam Verploegh als tweede dame weg bij de start, vlak achter Simons. De Ecomaxx-dame vocht als een leeuw en aasde constant op de positie van Simons. In de zevende ronde wist ze Simons te passeren en reed ze als kopdame. Helaas wist Simons deze positie een ronde later weer van Verploegh over te nemen. Uiteindelijk kwam de Ecomaxx-dame als tweede over de finish.

 

Nachtmerrie wordt werkelijkheid

In het dagklassement kwam Verploegh uit op de tweede plaats, Simons werd eerste. Daarmee waren alle punten van het seizoen verdeeld. Na twaalf wedstrijden kwamen beide dames uit op hetzelfde puntentotaal: 1143 punten. Maar, er kan er maar één de winnaar zijn. Bij een gelijk aantal punten wordt gekeken naar het aantal mancheoverwinningen. Helaas trok de Ecomaxx-dame daarbij aan het kortste eind en moest ze genoegen nemen met de tweede plaats in het eindklassement.