Mike Kras en Youri van 't Ende streden in Axel voor Team Ecomaxx

16-10-2018

 

 

Afgelopen zondag vond de finale plaats van de ONK 250cc. Niet alleen Ecomaxx-rijder en de kersverse kampioen Youri van 't Ende was present, ook Mike Kras verscheen in Ecomaxx-kleuren aan de start. Samen gingen ze de strijd aan op de crossbaan van het Zeeuwse Axel.

 

Eerste manche: winst voor Mike Kras

Met de tijdtraining zette Kras de snelste tijd neer en Van 't Ende de zevende. In de eerste manche kwam Kras bij de start als zevende weg, maar wist in de derde ronde al aan kop te rijden. Deze positie gaf hij gedurende de manche niet meer af. Van 't Ende kwam als derde uit het starthek en viel daarna een paar plaatsen terug, naar de zesde positie. Hij moest Kras in de eerste ronde laten passeren en wist uiteindelijk zelf als derde te finishen.

 
 

Tweede manche: kopstart voor Youri Van 't Ende

In de tweede manche kwam Kras als zesde weg bij de start, terwijl Van 't Ende de kopstart pakte!  De Ecomaxx-strijd was weer begonnen... Van 't Ende wist zijn koppositie vier rondes lang vast te houden, terwijl Kras steeds dichterbij kwam. In de vijfde ronde wist Kras te passeren en nam hij de koppositie over. Ook de Noor Agard-Michelsen aasde op die positie en wist deze in de zevende ronde van Kras over te nemen. Uiteindelijk won de Noor deze manche, met Kras (tweede) en Van 't Ende (derde) vlak achter zich. 

 

In het dagklassement werd Kras uiteindelijk tweede en Van 't Ende derde. Ook werd 't Ende officieel gehuldigd door de KNMV als Nederlands kampioen ONK 250cc.