Valentino Roks en Demi Verploegh nog steeds op titelkoers

11-10-2018

Valentino Roks derde in Holten bij NK Quads

Afgelopen zondag reisde Valentino Roks met zijn Ecomaxx-quad af naar Holten voor een wedstrijd bij de KNMV. Roks kwam uit in de klasse NK Quads. In de tijdtraining wist hij de beste tijd neer te zetten, waardoor hij als eerste bij het starthek mocht verschijnen. In de eerste manche kwam de Ecomaxx-rijder goed weg bij de start op een tweede positie. Dit wist hij een paar rondes vast te houden, maar na een tijdje kreeg hij last van harde onderarmen. Daardoor zakte hij een plaats en werd hij uiteindelijk als derde afgevlagd.   

 

In de tweede manche kwam hij als vijfde door de eerste bocht. Roks wist nog één plek te pakken en kwam als vierde over de finish. Uiteindelijk eindigde hij als derde in het dagklassement. In het tussenklassement staat de Ecomaxx-rijder nog steeds bovenaan. Hij liep zelf weer een paar punten uit na dit weekend.  Aanstaande zondag vindt de laatste wedstrijd plaats in Varsseveld.

 

Demi Verploegh vierde in Berghem bij MON Dames

Demi Verploegh was afgelopen zondag in Berghem te vinden voor een wedstrijd bij de MON. Ze kwam uit in de Damesklasse en trainde daar de tweede tijd. In de eerste manche kwam ze ten val bij de start, maar wist snel alsnog weg te komen. Een paar bochten later was het weer raak: een andere rijder kwam tegen Verploegh's voorwiel aan, waardoor ze nogmaals viel. Ook ditmaal stond ze snel weer op en kon ze de wedstrijd vervolgen. Helaas wel vanuit de laatste positie. De Ecomaxx-dame vocht voor wat ze waard was en wist uiteindelijk nog als vijfde afgevlagd te worden.

 

In de tweede manche kwam ze goed weg bij de start en reed ze zelfs even aan kop. Ze moest helaas één dame laten passeren en werd uiteindelijk tweede. In het dagklassement eindigde ze op een vierde plaats. Op dit moment voert Verploegh het tussenklassement nog steeds aan. Maar met twee wedstrijden op het programma kan er nog van alles gebeuren... 

 

Marnicq Fonteijn vijfde in Berghem bij MX2 Nationalen

Ook Ecomaxx-rijder Marnicq Fonteijn was naar Berghem afgereisd en reed mee in de klasse MX2 Nationalen. Hij trainde de zesde tijd. In de eerste manche was zijn start redelijk en kwam hij uiteindelijk als zesde over de eindstreep. In de tweede manche had hij een goede start en wist hij als vijfde te finishen. Overall werd hij vijfde.