Van 't Ende achtste in eindstand EMX300

03-10-2018

Voor Ecomaxx-rijder Youri van 't Ende was het afgelopen weekend te doen in het Italiaanse Imola. De zevende en tevens laatste wedstrijd in de klasse EMX300 stond namelijk op het programma. Op zaterdag vonden zowel de kwalificatie als de eerste manche plaats. Met de kwalificatie zette de Ecomaxx-rijder uiteindelijk de elfde tijd neer. In de eerste manche was zijn start niet optimaal en reed hij op een 26e plaats na de eerste ronde. De daaropvolgende rondes zette hij de aanval in en wist hij een heleboel voorgangers te passeren. Uitendelijk werd de Ecomaxx-rijder als veertiende afgevlagd.

 

De tweede manche werd verreden op zondag. Van 't Ende kwam bij de start dit keer vele malen beter weg en reed al gauw op de tiende plaats. Deze heeft hij gedurende de manche goed weten te verdedigen, om uiteindelijk ook op deze positie afgevlagd te worden.

 

Al met al behaalde de rijder van Team Ecomaxx in totaal 18 punten in Imola, waardoor hij goed was voor de dertiende plaats in het dagklassement. In het eindklassement heeft Van 't Ende een knappe prestatie geleverd door de achste plaats in te nemen, ondanks dat hij 2 wedstrijden heeft gemist.

De Ecomaxx-rijder kan terug kijken op een mooi Europees seizoen.