Kopstart en podium voor Fonteijn in Meijel

03-10-2018

Ecomaxx-rijder Marnicq Fonteijn was afgelopen weekend in Meijel te vinden. Op zaterdag reed hij een wedstrijd in de Besloten Clubklasse en op zondag stond een MON-wedstrijd bij de MX2 Nationalen op zijn programma.

 

Bij de Besloten Clubklasse op zaterdag was Fonteijn erg succesvol. In de eerste manche was de kopstart voor de Ecomaxx-rijder en wist hij uiteindelijk als tweede te worden afgevlagd. In de tweede manche kwam hij als vierde weg bij de start. Gedurende de manche wist hij nog een plaats naar voren te schuiven, om als derde over de einstreep te komen. Hij werd uiteindelijk derde in het dagklassement.

 

De zondag verliep voor Fonteijn wat minder succesvol. Hij reed in de eerste manche op een vijfde positie, toen hij hard ten val kwam en helaas niet meer verder kon rijden. In de tweede manche was het niet zijn bedoeling om te starten, toch besloot de Ecomaxx-rijder op het laatste moment om wél mee te rijden. Hij wist, ondanks de nasleep van de val in de eerste manche, toch nog als achtste over de eindstreep te komen.