Winst voor Van Mullekom, Fonteijn zesde, Roks geblesseerd

26-09-2018

Afgelopen weekend kwam van Team Ecomaxx niet alleen Youri van ’t Ende in actie. Ook Max van Mullekom, Marnicq Fonteijn en Valentino Roks haalden hun Ecomaxx-motor van stal en waren op zondag in Mill te vinden voor een wedstrijd bij de MON.

 

Van Mullekom kwam in Mill uit in de klasse MX Open Nationalen en reed een goede wedstrijd. In de eerste manche had hij een redelijke start rond de twaalfde plaats. Hij reed al gauw op een zesde positie en wist uiteindelijk de manche te winnen. Ook in de tweede manche had hij een goede start en reed hij erg lekker. Hij werd wederom eerste en ging er met de dagzege vandoor.

 

Fonteijn reed in de klasse MX2 Nationalen, welke werd verreden samen met de MX Open Nationalen. Daardoor verschelen een heleboel motoren achter het starthek. In de eerste manche kwam Fonteijn redelijk weg bij de start en kon hij goed meekomen. Hij werd als zesde afgevlagd In de tweede manche kwam hij goed weg bij de start en kwam hij op de achtste positie over de finish. Al met al werd hij zesde in deze wedstrijd.

 

Roks reed bij de Quads Inters en wist de eerste tijd neer te zetten bij de tijdtraining. In de eerste manche reed hij slechts drie ronden, waarna hij hard ten val kwam. Hij moest naar de EHBO vanwege een pijnlijke schouder, alwaar het al gauw duidelijk werd dat er een spier bovenop zijn schouder verrekt is. De Ecomaxx-rijder moet zeker twee weken rust houden en ging met een arm in de mitella huiswaarts.