Kopstart, dagzege en kampioenstitel voor Youri van ’t Ende

26-09-2018

Afgelopen zaterdag was het zover, de eerste mogelijkheid voor Ecomaxx-rijder Youri van ’t Ende om het Nederlands kampioenschap in de klasse ONK 250cc binnen te slepen. De wedstrijd vond plaats in Arnhem op Motorsportpark Gelderland Midden. In de tijdstraining liet Van ’t Ende zien kampioenwaardig te zijn, door de snelste tijd neer te zetten.

 

Tijdens de eerste manche reed de Ecomaxx-rijder op safe. Hij kwam bij de start als derde door de eerste bocht en wist al gauw de tweede positie te pakken. Gedurende manche heeft hij deze plek vrij eenvoudig weten vast te houden.

 

Officieus had Van ’t Ende na de eerste manche voldoende punten behaald voor de kampioenstitel. Maar om de dag goed af te sluiten, was hij vastberaden om in de tweede manche alles uit de kast te halen. En dat deed hij. Van ’t Ende pakte namelijk overtuigend de kopstart en heeft sindsdien het gas niet meer losgelaten. Hij breidde zijn koppositie elke ronde uit en kwam uiteindelijk op ruim 28 seconden voorsprong over de finish, waar hij warm werd onthaald door zijn achterban.

 

Een prachtige prestatie van Van ’t Ende, met nog één wedstrijd te gaan in het Belgische Axel op zondag 14 oktober. In Axel mag de Ecomaxx-motor van Van ‘t Ende de rode voorplaat dragen met nummer 1.