Tien wedstrijdpunten voor Demi Verploegh in WMX

18-09-2018

Afgelopen weekend was Ecomaxx-rijdster Demi Verploegh afgereisd naar Assen voor een wedstrijd in wereldkampioenschappen voor vrouwen (WMX). Voorafgaand aan de wedstrijd had ze één doel voor ogen: minimaal één punt behalen. Met dat in het achterhoofd begon ze aan de wedstrijd. Bij de tijdtraining zaten alle tijden erg kort op elkaar, vanwege de vlakke baan. Verploegh was goed voor de zeventiende tijd.

 

Bij de eerste manche kwam de Ecomaxx-dame niet zo goed weg vanuit het hek, maar ze wist in de eerste twee bochten al veel plaatsen goed te maken. Ze reed een constante manche op een zestiende positie, met de dame op de vijftiende plaats in haar voorwiel. Verploegh lag op de loer om een plaats te winnen. En dat lukte na een tijdje! Uiteindelijk kwam ze als vijftiende over de finish. Daarmee had ze haar eerste zes wedstrijdpunten van het weekend gescoord.

 

Op zondag werd de tweede manche verreden. Verploegh kwam als veertiende uit het starthek en reed vervolgens wederom op de zestiende positie. Door een foutje van de dame voor haar kon ze weer één positie naar voren doorschuiven. Helaas maakte de Ecomaxx-dame in de laatste ronde zelf een foutje door iets te ver door te springen, waardoor haar voorwiel over de wal heenging. Daardoor verloor ze twee plaatsen, maar wist ze toch netjes als zeventiende te eindigen. Wederom vier wedstrijdpunten.

 

In totaal werd Verploegh heel knap vijftiende door tien punten te behalen.  Deze punten neemt niemand haar meer af! Daarmee was haar doel ruimschoots behaald en kon ze tevreden en voldaan huiswaarts keren.

 

Zesde plaats voor Valentino Roks in Zevenhoven

Ook Ecomaxx-rijder Valentino Roks reed afgelopen zondag een wedstrijd. Hij was actie fin de klasse Wedstrijd Quads bij Zevenhoven on Wheels. In totaal verschenen er 28 quads aan de start. In de eerste manche kwam Roks goed weg uit het starthek en reed hij in de eerste bocht op de vierde plaats. Hij zette de strijd in en wist zich naar voren te rijden. Uiteindelijk kwam hij als tweede over de eindstreep.

 

In de tweede manche kwam hij wederom goed weg bij de start en zat hij op de vijfde positie. Hij pakte als enl een positie en wilde de aanval inzetten op de derde plaats. Helaas raakte hij de derde rijder en gingen ze er allebei af. Daardoor moet Roks heel wat plaatsen inleveren, maar wist hij toch nog als tiende te eindigen. Al met al kwam hij uit op de zesde plaats in het dagtotaal. Het was een mooie dag voor Roks.