Podiumplaatsen voor Roks en Van Mullekom, Haverdil en Verploegh grijpen net mis

11-09-2018

Valentino Roks en Rick Haverdil waren afgelopen weekend in Geldermalsen te vinden met hun Ecomaxx-quads. Max van Mullekom en Demi Verploegh waren eveneens op de motorcrossbaan actief. Zij waren in Groesbeek voor een wedstrijd bij de MON.

 

Valentino Roks tweemaal tweede in Geldermalsen

Op zaterdag werd in Geldermalsen de Rivieren Cup verreden. Roks nam deel aan de Cup in de klasse Quads. Hij vocht samen met nog tien andere quads in twee manches om de winst. De Ecomaxx-rijder wist knap tweemaal tweede te worden, waardoor hij er ook met de zilveren plak vandoor ging.

 

Op zondag vond in Geldermalsen de wedstrijd plaats in de klasse NK Quads bij de KNMV. Er verschenen in totaal 32 quads aan de start, waaronder Roks. In de tijdtraining wist hij de eerste tijd neer te zetten. In de eerste manche kwam hij als tweede door de bocht, maar werd iedereen na een ronde afgevlagd door een valpartij. Er werd opnieuw gestart en ditmaal kwam de Ecomaxx-rijder als derde door de eerste bocht. Uiteindelijk kwam hij als tweede over de finish.

 

In de tweede manche kwam Roks wederom goed weg bij de start en kwam hij als tweede door de eerste bocht. Hij wist de manche gecontroleerd uit te rijden op deze positie. In het dagtotaal kwam hij uit op een welverdiende tweede plaats.

 

Rick Haverdil vijfde in Geldermalsen

De andere Ecomaxx-quadrijder Haverdil was eveneens in Geldermalsen te vinden, waar hij reed in de klasse ONK Quads Masters. Helaas kon hij met de tijdstraining maar één rondetijd neerzetten, vanwege stukken aan zijn quad. Die ene ronde was wel goed voor de zesde tijd.

 

In de eerste manche kwam de Ecomaxx-rijder goed weg bij de start, hij kwam namelijk als tweede door de eerste bocht. Helaas verloor hij aan het begin van de wedstrijd zijn zadel, waardoor hij ongeveer 4 rondjes zonder moest doen! Halverwege de manche heeft hij het zadel er weer opgezet, om toch nog als vijfde te kunnen finishen.

 

In de tweede manche was de start van Haverdil wederom goed en kwam hij uiteindelijk als vierde over de finish. In totaal was hij deze dag goed voor de vijfde plaats in het dagklassement. In totaal is hij uitgekomen op een mooie de vierde plaats in de ONK Quads Masters.

 

Max van Mullekom tweede in Groesbeek

Afgelopen weekend reed Van Mullekom in Groesbeek bij de MON Open Nationalen. In de tijdtraining zette hij de tweede tijd neer. Een mooi begin van de dag! De Ecomaxx-rijder kwam als tweede weg bij de start van de eerste manche en reed gedurende de hele manche op deze positie. Helaas moest hij in de laatste ronde nog iemand voorbij laten gaan, om vervolgens als derde te finishen.

 

In de tweede manche was de start wat minder. Hij kwam uit rond de tiende plaats. Toch liet Van Mullekom zich niet kennen en zette hij de aanval in. Met succes, want hij kwam uiteindelijk als tweede over de eindstreep. Al met al reed Van Mullekom een prima wedstrijd, met een mooie tweede plaats overall.

 

Demi Verploegh vierde in Groesbeek

Ook Ecomaxx-dame Verploegh reisde af naar het Gelderse Groesbeek voor een wedstrijd bij de MON Dames. Deze werd net als anders gereden met de MON Veteranen. Als klassementsaanvoerder stapte ze vol goede moed op haar Ecomaxx-motor. In de tijdtraining zette ze de tweede tijd neer.

 

Tijdens de eerste manche had Verploegh veel last van wielspin op het beton. Ze reed op een vierde positie, totdat ze eraf werd gereden door een veteraan. Daardoor begon ze noodgedwongen als laatste aan de wedstrijd. Natuurlijk liet de Ecomaxx-dame het daar niet bij zitten en reed ze weer naar voren, om uiteindelijk uit te komen op de vierde plaats.

 

In de tweede manche pakte Verploegh iets meer punten door als derde over de eindstreep te komen. Deze dag was ze goed voor de vierde plaats. Daarmee staat ze nog steeds bovenaan in het tussenklassement van de MON Dames.