Demi Verploegh zesde bij IMBA Dames in Belgiƫ

05-09-2018

Afgelopen weekend reed Ecomaxx-dame Demi Verploegh een Europese wedstrijd voor het IMBA Dames-kampioenschap. De wedstrijd vond plaats in het Belgische Paal. Bij de eerste vrije training bleek dat de vering van haar Ecomaxx-motor niet helemaal optimaal stond afgesteld. Helaas was er niet voldoende tijd om hem perfect af te stellen, maar toch trainde ze de zevende tijd.

 

Bij de eerste manche zat Verploegh er goed bij met de start. Helaas was het succes van korte duur, aangezien ze er hard af ging door contact met een andere dame. Toch stond de Ecomaxx-rijdster weer meteen op en reed ze door vanuit een 28e positie. Gaandeweg de manche kon ze zich goed naar voren rijden, om als negende te finishen.

 

Meteen na de eerste manche had Verploegh veel last van haar heup, kon ze moeilijk lopen en had ze veel pijnscheuten. Ondanks dat besloot ze om de tweede manche gewoon te starten. In de eerste manche lukte het tenslotte ook. Deze start was wederom goed en ze kwam al snel uit op de zesde positie, met de vijfde en zelfs vierde dame in het vizier. Helaas kon Verploegh geen mogelijkheid vinden om te passeren.

 

Ook na de tweede manche had de Ecomaxx-dame veel pijn. Maar, opgeven was voor haar geen optie. Dus verscheen Verploegh voor de derde keer aan het starthek. Ook in deze derde manche kwam ze goed weg bij de start en reed ze op de zesde positie. Ze had in de eerste ronde wel wat moeite met het zicht, omdat de baan erg stoffig was. Maar dat weerhield haar er niet van om alles te geven, met de zesde plaats als resultaat.

 

Uiteindelijk was Verploegh goed voor de zesde plaats in het dagklassement. Mede dankzij haar val in de eerste manche zat er dit keer niet meer in. In het tussenklassement staat ze nu op een vierde plaats, met slechts één punt achterstand op de nummer drie. Er kan dus nog van alles gebeuren...