Demi Verploegh verovert koppositie in klassement MON Dames

28-08-2018

Demi Verploegh reed afgelopen zondag in Deurne bij de MON Dames. In de eerste manche had ze een matige start, maar toch wist ze al snel de tweede positie te pakken. Langzaam maar zeker kwam ze dichter bij de eerste dame, maar er was te weinig tijd om de strijd aan te gaan om de koppositie. Verploegh werd dus afgevlagd op een mooie tweede positie.

 

In de tweede manche kwam ze een stuk beter weg bij de start. Ze werd de eerste twee rondes wat opgehouden, maar wist weer constant te rijden op een tweede positie. Ook in deze manche wist ze het gat met de koppositie stukje bij beetje te verkleinen, maar wederom was het niet genoeg. Ze werd ook hier als tweede afgevlagd, om in het dagklassement ook de tweede plaats te pakken. Met deze uitslag deed ze goede zaken voor het kampioenschap, waar ze staat nu bovenaan!

 


Derde plaats voor Max van Mullekom in Deurne

Ook Max van Mullekom was in het Brabantse Deurne te vinden voor een wedstrijd bij de MON. Hij kwam uit in de klasse Open Nationalen. Bij de start van de eerste manche vertrok hij vanuit de tweede rij. Hij kwam helaas als laatste weg, maar zette meteen de aanval in. Hij wist de ene na de andere rijder te passeren, waardoor hij uiteindelijk toch als eerste afgevlagd werd!

 

In de tweede manche ging de start wat beter, maar kwam hij helaas in de tweede bocht stil te staan achter een andere rijder. Toen Van Mullekom weer verder kon, wist hij zich terug te rijden naar een derde positie. Helaas kwam hij in de voorlaatste ronde ten val, waardoor de Ecomaxx-rijder genoegen moest nemen met de zesde plaats. Uiteindelijk kwam hij toch nog op het podium, op de derde trede.

 


Marnicq Fonteijn zevende bij MX2 Nationalen in Deurne

Niet alleen Verploegh en Van Mullekom maar ook Marnicq Fonteijn was in Ecomaxx-kleuren aanwezig in Deurne. Hij reed mee bij de MX2 Nationalen. In de eerste manche had hij een slechte start en werd hij als negende afgevlagd.

 

In de tweede manche was de start nog niet zo best, maar kon hij zijn wedstrijdritme wel beter vinden. Uiteindelijk werd hij in deze manche zesde. Dit was genoeg voor een zevende plaats in het dagtotaal.