Tweede plaats voor Roks in Rhenen, Haverdil en Fonteijn zesde

11-07-2018

Voor quadrijders Valentino Roks en Rick Haverdil stond op zaterdag 7 juli een wedstrijd gepland in Rhenen. Roks kwam uit in de klasse NK Quads en Haverdil reed een wedstrijd bij ONK Quads. Ook Ecomaxx-rijder Marnicq Fonteijn was op de motorcrossbaan te vinden, hij was in Bergharen voor een MON-wedstrijd in de klasse MX2 Nationalen. Deze wedstrijd vond plaats op zondag.

 

Valentino Roks – NK Quads Rhenen

Het mooie circuit van Rhenen kent vele hoogteverschillen. Voor Roks was het een feest om er te mogen rijden. Hij liet dit zien met de tijdstraining, waar hij de snelste tijd neerzette. In de eerste manche kwam hij als vijfde door de eerste bocht en wist hij nog twee plaatsen te winnen. Roks werd als derde afgevlagd. In de tweede manche kwam hij als tweede door de eerste bocht en hij wist deze positie de gehele manche vast te houden. Uiteindelijk kwam hij uit op de tweede plaats in het dagklassement.

 

Rick Haverdil – ONK Quads Rhenen

Ook Haverdil reisde af naar Rhenen. De tijdstraining ging voor hem niet lekker en hij zette de twaalfde tijd neer. In de eerste kwam hij uit op de zevende plaats. In de tweede manche reed hij een tijdje op de vijfde plek, toen hij plotseling zijn zadel verloor! Hij wist de manche uit te rijden zonder zadel. Hij verloor daardoor nog twee plaatsen, om wederom als zevende te finishen. In het dagklassement eindigde hij als zesde.

 

Marnicq Fonteijn – MX2 Nationalen Bergharen

In Bergharen werd het circuit tijdens de training en vlak vóór de eerste manche van de MX2 Nationalen gesproeid. Daardoor werd de baan zo glad als een spiegel. Dat had voor Fonteijn een schuiver tot gevolg in de tweede bocht van de eerste manche. Hij moest op de laatste positie aan de wedstrijd beginnen. Hij reed zichzelf knap naar voren en werd als achtste afgevlagd. In de tweede manche lag de baan er stukken beter bij en kon de Ecomaxx-rijder zich goed staande houden. Hij kwam als zevende over de eindstreep en daarmee werd hij in totaal zesde van die dag.