Twee kopstarts en driemaal podium voor Team Ecomaxx!

03-07-2018

 

Op zondag 1 juli was het ook voor Valentino Roks, Marnicq Fonteijn en Demi Verploegh ‘match day’. De Ecomaxx-rijders verschenen onder tropische temperaturen achter het starthek. Voor Roks en Fonteijn was het in Cuijk te doen en Verploegh reisde af naar Horst.

 

Kopstart en dagzege voor Valentino Roks

Ecomaxx-rijder Roks reed op zaterdag al een CRQF-dag in Hummelo met nog 10 andere quads. Op zondag verscheen hij in Cuijk op zijn quad en kwam hij uit in de klasse MON Quads Inters. Met de tijdstraining zette hij de snelste tijd neer en dit gaf hem een goed gevoel voor de wedstrijd. In de eerste manche kwam hij als tweede door de eerste bocht. Roks zette direct de aanval in op de eerste plaats. Hij trok aan het langste eind en sleepte de manchezege in de wacht.

 

In de tweede manche was de kopstart voor de Ecomaxx-rijder. Hij wist de koppositie vijf ronden lang vast te houden en reed de wedstrijd gecontroleerd uit. Roks werd als derde afgevlagd en ging er met de dagzege vandoor!

 

Kopstart en derde plaats voor Marnicq Fonteijn

Ook Ecomaxx-rijder Fonteijn was naar Cuijk afgereisd. Hij kwam uit in de klasse MX2 Nationalen. In de eerste manche kwam hij als derde weg bij de start en reed hij een stabiele wedstrijd. Uiteindelijk werd hij als vierde afgevlagd.

 

De kopstart in de tweede manche kwam op naam van Fonteijn! Hij leverde al snel twee plaatsen in, maar wist deze derde positie de rest van de manche aan te houden. Wederom een stabiele race, met een derde plaats tot gevolg. Hiermee waren voldoende punten bij elkaar gereden om het podium te bestijgen op de derde trede.

 

Derde plaats voor Demi Verploegh

Ecomaxx-rijdster Demi Verploegh was aanwezig in Horst voor een wedstrijd in de klasse MON Dames. Ze liet zien wat voor bikkel ze is, want ook al was ze ziek, ze was gewoon present. In de eerste manche werd ze derde en in de tweede manche kwam ze als tweede over de eindstreep. Daarmee stond ze op het podium op een mooie derde plaats. Verploegh was zeker tevreden over de uitslag, ook al kon ze er vanwege de koorts niet helemaal uithalen wat erin zat.