Ecomaxx-rijder Van ’t Ende pakt vijfde plaats in Lelystad

03-07-2018

Op zondag 1 juli was Ecomaxx-rijder Youri van ’t Ende op het circuit in Lelystad te vinden, waar de wedstrijd in de klasse ONK 250cc plaatsvond. Het was een spannende dag voor Van ’t Ende, aangezien hij de afgelopen week niet had getraind omdat hij nog steeds last had van zijn stuitje na de val van vorige week. Ook is het circuit van Lelystad redelijk hard, beslist niet favoriet bij de Ecomaxx-rijder.

 

In de ochtend trainde hij een nette derde tijd. Bij de eerste manche kwam Van ‘t Ende helaas niet goed weg bij de start. Daardoor kon hij als elfde aan de wedstrijd beginnen. Hij wist enkele plaatsen naar voren te rijden, om uiteindelijk op een zesde plaats te finishen.

 

Bij de tweede manche had de Ecomaxx-rijder een betere start en kon hij op een zevende positie beginnen. Hij zette de aanval in en reed al snel op een vijfde plaats. Helaas maakte hij een op dat moment een foutje en kwam hij ten val. Hij sprong meteen weer op zijn Ecomaxx-motor, maar had helaas heel wat plaatsen verloren. Hij reed namelijk weg op een veertiende plaats. Van ’t Ende kon nog twee plaatsen pakken en werd uiteindelijk als twaalfde afgevlagd.

 

In het dagklassement kwam de Ecomaxx-rijder uit op een vijfde plaats. Daarmee is de eventuele schade beperkt gebleven en is Van ’t Ende nog steeds op titelkoers. De kans bestaat zelfs dat hij in de voorlaatste wedstrijd, op het circuit in Arnhem, al kampioen wordt. Deze wedstrijd vindt plaats op zaterdag 22 september... Spannend!