Kopstart en podiumplek voor Ecomaxx-rijder Van ’t Ende in Emmen

26-06-2018

 

Op zondag 24 juni was het weer zover: een wedstrijd in de klasse ONK 250cc. Ditmaal vond de wedstrijd plaats in Emmen en ook Ecomaxx-rijder Youri van ’t Ende was present. In de tijdtraining bleek dat de top 5 erg dicht bij elkaar zat. Van ’t Ende zette namelijk een vijfde tijd neer, op slechts 0,3 seconden van de eerste tijd.

 

In de eerste manche vertrok de Ecomaxx-rijder als tweede bij de start. Hij reed een goede wedstrijd en kwam uiteindelijk als derde over de finish. De nummer twee van dat moment werd vijf plaatsen teruggezet in verband met het geluid. Een meevaller voor Van ’t Ende, want hij schoof daardoor een plaats op naar boven.

 

De tweede manche ging zo mogelijk nog beter. De rijder van Team Ecomaxx had namelijk de kopstart te pakken! Hij reed lang op de tweede plaats, maar helaas kon hij dit niet volhouden. Van ’t Ende was namelijk afgelopen zaterdag tijdens de training hard op zijn stuitje gevallen, waar hij veel last van had. Toch wist hij nog als derde over de finish te komen.

 

Met zijn prestatie in beide manches mocht hij het podium weer beklimmen, deze keer op de een-na-hoogste trede. Met de behaalde punten is hij wederom 12 punten uitgelopen op de nummer 2 in het algemeen klassement. Hiermee is Van t Ende dus nog steeds op titelkoers, met nog drie wedstrijden te gaan. De spanning stijgt…

 

Zowel Verploegh als Fonteijn derde in Geldermalsen

 

Niet alleen Van ’t Ende was afgelopen zondag succesvol op de motorcrossbaan, ook Demi Verploegh en Marnicq Fonteijn zette die dag knappe prestaties neer. Zij reisden allebei af naar Geldermalsen voor wedstrijden bij de MON.

 

Verploegh reed een wedstrijd in de damesklasse. Ze werd zowel in de eerste als de tweede manche derde. Daardoor had ze recht op de derde plaats in het dagklassement.

 

Fonteijn kwam uit in de klasse MX2 Nationalen. In de eerste manche kwam hij weg op een derde positie en finishte hij als vierde. In de tweede manche kwam hij nog beter weg, namelijk als tweede. Helaas kwam hij die manche ten val en zakte hij af naar de achtste plaats. Hij kon zich herpakken en kwam wederom als vierde over de finish. Hij had hiermee voldoende punten behaald om het podium te betreden. Hij werd namelijk uiteindelijk derde in het dagklassement.

 

Haverdil en Roks ook actief in Emmen

 

Ook Ecomaxx-quadrijders Rick Haverdil en Valentino Roks verschenen afgelopen zondag achter het starthek in Emmen. Beide rijders kwamen uit in de klasse Quads Masters. Uiteindelijk werd Haverdil zesde en Roks achttiende in het dagklassement.