Pech voor Verploegh tijdens GP WMX | Succes voor Roks | Fonteijn vierde in Eersel

20-06-2018

Pech voor Verploegh tijdens GP WMX

 

Demi Verploegh reed afgelopen weekend een wedstrijd in de wereldkampioenschappen voor dames (GP WMX). Ze reisde daarvoor af naar het Italiaanse Ottobiano. Met de tijdtraining reed ze netjes en zette ze een 23e tijd neer. Ze kon daardoor zeer tevreden aan de wedstrijd beginnen.

 

Helaas was de vreugde van korte duur. In de eerste ronde van de eerste manche kwam ze namelijk hard ten val. Dit gebeurde doordat ze bij een grote dubbel op het achterwiel sprong van haar voorligger. Verploegh kreeg even geen lucht en ze had veel last van haar hoofd en heup. Gelukkig kon ze, na een tijdje bijkomen, weer verder. Ze moest eerst langs de pits omdat haar stuur krom was, maar daarna kon haar race écht beginnen. Ze lag helaas al twee rondes achter en dit verschil heeft ze niet meer goed kunnen maken. Wel zat de snelheid er goed in en heeft ze lekker gereden.

 

Op zondag ging de tweede manche van start. Helaas had de Ecomaxx-dame overal pijn door de val van gister. Toch liet ze zich niet kennen en verscheen ze gewoon weer achter het starthek. Ze kwam goed weg bij de start een reed constant rond de 19e plaats. Bij een inhaalmanoeuvre werd ze er afgereden, waardoor ze enkele plaatsen moest inleveren. Uiteindelijk finishte ze op een 29e plaats.

 

De positief ingestelde Verploegh kijkt terug op een mooie wedstrijd. Haar rondetijden waren goed en ze is weer een ervaring rijker op een prachtige baan.

 

Succes voor Roks

 

Ook quadrijder Valentino Roks was afgelopen weekend actief. Het weekend begon voor hem met een wedstrijd in Nieuw-Vennep in de klasse Jeugd Quads 250cc Tweetakt. De Ecomaxx-rijder was onoverwinnelijk. Hij won namelijk zowel de eerste als de tweede manche. Hij ging met de grootste beker en een mooie bos bloemen naar huis.

 

Op zondag reisde Roks af naar Eersel voor een wedstrijd in de klasse MON Quads Inters. In de eerste manche werd hij derde en in de tweede manche wist hij als vierde over de eindstreep te komen. Helaas viel hij net buiten het podium, door een vierde plaats te noteren in het dagklassement.

 

Fonteijn vierde in Eersel

 

Marnicq Fonteijn reed een wedstrijd in de klasse MON MX2 Nationalen. De Ecomaxx-rijder lag in de eerste manche lang op een derde positie, maar finishte uiteindelijk als vierde. In de tweede manche kwam hij goed weg bij de start, reed hij wederom lang op een derde positie en werd hij als zevende afgevlagd. Ook hij viel uiteindelijk helaas net buiten het podium, met een vierde plaats in het dagklassement. Al met al een nette prestatie van Fonteijn.