Ecomaxx-rijder Van ’t Ende pakt wederom winst in ONK 250cc

19-06-2018

Voor Ecomaxx-rijder Youri van ’t Ende was het op zondag 17 juni te doen in Veendam. Daar vond de tiende wedstrijd in de klasse ONK 250cc plaats. Als aanvoerder van het tussenklassement verscheen hij achter het starthek. In de tijdstraining zette hij de snelste tijd neer.

 

Tijdens de eerste manche kwam de Van ‘t Ende goed weg bij de start. In de eerste bocht was er een flinke valpartij, waarbij hij gelukkig nog net de motor recht kon houden en niet ten val kwam. Hij begon op een vijfde plaats aan de strijd om de winst. Na enkele ronden reed Van ‘t Ende al op een derde plaats. De kopman van dat moment had motorische problemen, waardoor hij het gas moest loslaten en zich naar achteren liet zakken. Daardoor schoof Van 't Ende door naar de tweede plaats. Hij ging lang in gevecht met de nieuwe kopman en wist hem te kloppen, met de manchezege tot gevolg.

 

In de tweede manche was Van ’t Ende goed vertrokken en pakte hij de kopstart, tot aan de eerste bocht. Omdat hij de bocht iets te ruim nam, hield hij deze koppositie niet vast. Wel zat hij meteen goed in de wedstrijd en reed hij erg lekker. Al snel lag hij weer op een derde en daarna zelfs op een tweede plaats. Het tempo lag enorm hoog. Helaas maakte de kopman een fout en kwam hij ten val, waardoor hij de wedstrijd niet meer kon hervatten. De Ecomaxx-rijder nam de koppositie over en lag ruim 20 seconden voor op de tweede man. Hij reed op safe en kwam wederom als eerste over de finish.

 

Het was een mooie wedstrijd voor Van ’t Ende, waarbij hij met de dagzege huiswaarts ging. De Ecomaxx-rijder gaat in het dagklassement natuurlijk nog steeds aan kop. Met nog een wedstrijden op het programma, begint het kampioenschap in het vizier te komen….